29 aug 2014 06:00

23 jan 2015 15:49

Thomas från juniorkocklandslaget fixade lunchen

Enkelt. Ugnsbakad lax med citron och ugnsbakade rotsaker fick barnen på Claesborgs förskola till lunch på torsdagen.
– Det ska vara gott och enkelt, utan krångligheter, säger Thomas Sjögren, medlem i juniorkocklandslaget som nu gästar Skövde.

Under matfestivalen befinner sig båda landslagen i matlagning i Skövde, och båda tjuvstartade med matlagningen redan på torsdagen.

Thomas Sjögren från Göteborg, som är med i juniorkocklandslaget, lagade lunchen åt barnen och personalen på Claesborgs förskola och en av medlemmarna i kocklandslaget lagade senare middag på äldreboendet Boken.

Till sin hjälp hade Thomas barnen Lucas Johansson Hadzic och Lovis Lerjéus som skar salladen.

– Det är roligt, men man får lite ont i armen, säger Lovis och jobbar hårt med att skära gurkan och paprikan i fina och lagom stora bitar.

Paulin Dahl, som är ordinarie kock på förskolan, och kocken Emma Skogsberg, som är fast anställd i kommunens vikariepool, deltog också i arbetet i köket.

På menyn stod ugnsbakad lax med citron och ugnsbakade rotsaker.

– Det ska vara gott och enkelt, säger Thomas Sjögren medan han gör i ordning laxen och river citronskal.

Thomas har varit kock i fem år och arbetar nu på Swedish taste i Göteborg. Han har varit med i juniorkocklandslaget i ett och ett halvt år och där får man vara med tills man fyller 25 år.

– Vi håller nu på med uppladdningen inför VM i Luxemburg i november. Jag tycker att det är kul med lagtävlingar. Jag spelade fotboll tidigare och det är lite samma sak med samarbetet och lagkänslan. Det är också ett sätt att marknadsföra sig.

Under Matfestivalen kommer medlemmarna i landslagen delta i flera olika evenemang.

Under matfestivalen befinner sig båda landslagen i matlagning i Skövde, och båda tjuvstartade med matlagningen redan på torsdagen.

Thomas Sjögren från Göteborg, som är med i juniorkocklandslaget, lagade lunchen åt barnen och personalen på Claesborgs förskola och en av medlemmarna i kocklandslaget lagade senare middag på äldreboendet Boken.

Till sin hjälp hade Thomas barnen Lucas Johansson Hadzic och Lovis Lerjéus som skar salladen.

– Det är roligt, men man får lite ont i armen, säger Lovis och jobbar hårt med att skära gurkan och paprikan i fina och lagom stora bitar.

Paulin Dahl, som är ordinarie kock på förskolan, och kocken Emma Skogsberg, som är fast anställd i kommunens vikariepool, deltog också i arbetet i köket.

På menyn stod ugnsbakad lax med citron och ugnsbakade rotsaker.

– Det ska vara gott och enkelt, säger Thomas Sjögren medan han gör i ordning laxen och river citronskal.

Thomas har varit kock i fem år och arbetar nu på Swedish taste i Göteborg. Han har varit med i juniorkocklandslaget i ett och ett halvt år och där får man vara med tills man fyller 25 år.

– Vi håller nu på med uppladdningen inför VM i Luxemburg i november. Jag tycker att det är kul med lagtävlingar. Jag spelade fotboll tidigare och det är lite samma sak med samarbetet och lagkänslan. Det är också ett sätt att marknadsföra sig.

Under Matfestivalen kommer medlemmarna i landslagen delta i flera olika evenemang.