30 aug 2014 12:10

23 jan 2015 15:49

Lugnt när Åkesson besökte Skövde

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besökte Skövde under lördagen på sin valturné. Ett par hundra personer kom för att lyssna och mötet gick lugnt till.

Jimmie Åkesson talade på Eric Ugglas plats. Bevakningen var rigorös med många poliser, såväl till fots som på hästrygg. Längst fram vid kravallstaketet stod en samling människor som vände Jimmie Åkesson ryggen i tyst protest mot partiets politik.

Jimmie Åkesson berörde många ämnen i sitt tal som gjordes som en utfrågning från en partikamrat. Bland annat tog han upp att det behövs fler händer i vården, att skatteklyftan mellan lön och pension ska avskaffas, att rättsväsendet ska stärkas, att partiet vill ha en restriktiv flyktingpolitik, att taket i A-kassan ska höjas, att deltidsarbetslösa ska få förbättrade villkor, att det är viktigt med en levande landsbygd och inte minst jobb.

– Satsningar på infrastruktur är en annan viktig del. Här kan jag tänka mig att det är E20 som är den stora frågan och som vi har med i vårt valmanifest där vi tidigarelägger den satsningen. Infrastruktursatsningar i sig skapar jobb och tillväxt, men det är också långsiktigt en förutsättning för att bygga det här landet rikt återigen.

Jimmie Åkesson talade på Eric Ugglas plats. Bevakningen var rigorös med många poliser, såväl till fots som på hästrygg. Längst fram vid kravallstaketet stod en samling människor som vände Jimmie Åkesson ryggen i tyst protest mot partiets politik.

Jimmie Åkesson berörde många ämnen i sitt tal som gjordes som en utfrågning från en partikamrat. Bland annat tog han upp att det behövs fler händer i vården, att skatteklyftan mellan lön och pension ska avskaffas, att rättsväsendet ska stärkas, att partiet vill ha en restriktiv flyktingpolitik, att taket i A-kassan ska höjas, att deltidsarbetslösa ska få förbättrade villkor, att det är viktigt med en levande landsbygd och inte minst jobb.

– Satsningar på infrastruktur är en annan viktig del. Här kan jag tänka mig att det är E20 som är den stora frågan och som vi har med i vårt valmanifest där vi tidigarelägger den satsningen. Infrastruktursatsningar i sig skapar jobb och tillväxt, men det är också långsiktigt en förutsättning för att bygga det här landet rikt återigen.