01 sep 2014 16:24

23 jan 2015 15:49

Claesborgs förskola invigd

Sång, teater och paketöppning. Under måndagen invigdes Claesborgs nya förskola under högtidliga former.
– Ni har gjort ett fantastiskt jobb, berömde förskolechefen Britt-Marie Larsson Asplunds bygg.

Den nya skolan tjuvstartade verksamheten redan den 6 augusti och har plats för 95 barn uppdelade i tre storlag, röd, blå och grön. I nuläget går ett 80-tal barn där men fler väntas under våren. Förskolechef Britt-Marie Larsson ser flera fördelar.

– I den skolan är allt ihopbyggt. Den förra var uppdelad i två byggnader. Nu har vi köket i mitten och har fått nya gemensamma utrymmen.

Arbetet har pågått under ett år och under byggtiden har eleverna besökt den framväxande skolan av och till. De har också engagerat sig genom att bygga små modeller av skolan. Ett solur fungerar som en samlingspunkt på gården. Den är en del av den konstnärliga utsmyckningen och skapad av Eva Förnåå.

– Barnen är jätteglada över att ha fått en sådan fin gård.

Under invigningen hade Asplunds bygg paketutdelning och förskolan fick så väl spadar, hjälmar som olika spel. Några av barnen spelade upp en pjäs. Det blev också tal av representanter från politiker och tjänstemän.

– Pedagogik och trygghet är i centrum, säger Anders G Johansson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Bygget kom egentligen i gång ett år för sent.

– Men vi är glada för detta, för vi kommer att behöva en ny förskola varje år i Skövde framöver.

Tekniska förvaltningen undersöker en försäljning av den gamla byggnaden.

Den nya skolan tjuvstartade verksamheten redan den 6 augusti och har plats för 95 barn uppdelade i tre storlag, röd, blå och grön. I nuläget går ett 80-tal barn där men fler väntas under våren. Förskolechef Britt-Marie Larsson ser flera fördelar.

– I den skolan är allt ihopbyggt. Den förra var uppdelad i två byggnader. Nu har vi köket i mitten och har fått nya gemensamma utrymmen.

Arbetet har pågått under ett år och under byggtiden har eleverna besökt den framväxande skolan av och till. De har också engagerat sig genom att bygga små modeller av skolan. Ett solur fungerar som en samlingspunkt på gården. Den är en del av den konstnärliga utsmyckningen och skapad av Eva Förnåå.

– Barnen är jätteglada över att ha fått en sådan fin gård.

Under invigningen hade Asplunds bygg paketutdelning och förskolan fick så väl spadar, hjälmar som olika spel. Några av barnen spelade upp en pjäs. Det blev också tal av representanter från politiker och tjänstemän.

– Pedagogik och trygghet är i centrum, säger Anders G Johansson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Bygget kom egentligen i gång ett år för sent.

– Men vi är glada för detta, för vi kommer att behöva en ny förskola varje år i Skövde framöver.

Tekniska förvaltningen undersöker en försäljning av den gamla byggnaden.

  • Rikard Jansson