02 sep 2014 21:16

23 jan 2015 15:49

Intimt med Doug Seegers

Bejublad konsert på stadsteatern

Nynna på Going down the river och alla vet historien bakom musikern Doug Seegers. På tisdagskvällen stod han på scen i Skövde.

Den då hemlöse amerikanen Doug Seegers upptäcktes under tv-inspelningarna av Jills veranda och sedan programmet sändes i mars har gatumusikerns popularitet skjutit i höjden.

Den pågående svenska turnén avbryts om knappt två veckor, då debutalbumet Going down the river ska lanseras i USA, vilket har skapat extra hårt biljettryck på de konserter som inte ställts in i Sverige. Skövdekonserten låg först risigt till men den lokala arrangören Klubb Kaliber lyckades hitta ett nytt datum.

Och när Doug Seegers tillsammans med gitarristen Jerry Miller klev upp på scenen i Skövde under tisdagskvällen fanns det endast fyra lediga platser kvar på stadsteatern.

–Jag vill börja med att tacka er för hur mycket ni betyder för mig. Jag släppte en låt och den blev nummer ett på Itunes, det gick väldigt snabbt och mitt liv förändrades också väldigt fort, berättade Doug Seegers inledningsvis.

Sedan följde en avskalad och intim konsert och den otroligt populära Going down the river var bara en av många låtar som publiken i Skövde fick höra.

Gotta catch that train, Lonely drifter's cry – som presenterades med orden ”den här låten handlar om hur svårt en del musiker har det i början. Jag gissar att jag tänkte på mig själv när jag skrev den” – och There'll be no teardrops tonight var tre andra låtar som uppskattades väl av publiken.

Den då hemlöse amerikanen Doug Seegers upptäcktes under tv-inspelningarna av Jills veranda och sedan programmet sändes i mars har gatumusikerns popularitet skjutit i höjden.

Den pågående svenska turnén avbryts om knappt två veckor, då debutalbumet Going down the river ska lanseras i USA, vilket har skapat extra hårt biljettryck på de konserter som inte ställts in i Sverige. Skövdekonserten låg först risigt till men den lokala arrangören Klubb Kaliber lyckades hitta ett nytt datum.

Och när Doug Seegers tillsammans med gitarristen Jerry Miller klev upp på scenen i Skövde under tisdagskvällen fanns det endast fyra lediga platser kvar på stadsteatern.

–Jag vill börja med att tacka er för hur mycket ni betyder för mig. Jag släppte en låt och den blev nummer ett på Itunes, det gick väldigt snabbt och mitt liv förändrades också väldigt fort, berättade Doug Seegers inledningsvis.

Sedan följde en avskalad och intim konsert och den otroligt populära Going down the river var bara en av många låtar som publiken i Skövde fick höra.

Gotta catch that train, Lonely drifter's cry – som presenterades med orden ”den här låten handlar om hur svårt en del musiker har det i början. Jag gissar att jag tänkte på mig själv när jag skrev den” – och There'll be no teardrops tonight var tre andra låtar som uppskattades väl av publiken.

  • Carl Johan Hjerpe