10 sep 2014 12:12

23 jan 2015 15:29

Polisen backar om arrangörsmiss

UPPDATERAD (13.51). En Skövdekvinna skadades svårt vid en longboardtävling i Jönköping. Efteråt polisanmäldes arrangörerna av polisen för brott mot ordningslagen. Men på onsdagen backade polisen.

I tisdags uppgav tidningen Jönköpingsposten att arrangören av longboardtävlingen saknade tillstånd enligt polisen. Polisen polisanmälde därför arrangören för brott mot ordningslagen. Arrangörerna kunde inte förstå anmälan – Stefan Brodin sade till Jönköpingsposten att alla tillstånd och papper var i ordning och fick medhåll från länsstyrelsen som uppgav att det inte krävdes några fler tillstånd för tävlingen än de som länsstyrelsen gett.

Helomvändning

På onsdagen kom så en helomvändning från polisen. Man konstaterade, enligt Jönköpingsposten, att det är länsstyrelsen och inte polismyndigheten som ska utfärda tillstånd. Polisen ville efteråt särskilt påpeka att arrangörerna inte gjort något fel.

Skövdekvinnan skadades svårt i en olycka under tävlingen. Hon vårdas på intensivvårdsavdelningen på Linköpings universitetssjukhus. På tisdagseftermiddagen betecknades hennes tillstånd fortfarande som allvarligt.

I tisdags uppgav tidningen Jönköpingsposten att arrangören av longboardtävlingen saknade tillstånd enligt polisen. Polisen polisanmälde därför arrangören för brott mot ordningslagen. Arrangörerna kunde inte förstå anmälan – Stefan Brodin sade till Jönköpingsposten att alla tillstånd och papper var i ordning och fick medhåll från länsstyrelsen som uppgav att det inte krävdes några fler tillstånd för tävlingen än de som länsstyrelsen gett.

Helomvändning

På onsdagen kom så en helomvändning från polisen. Man konstaterade, enligt Jönköpingsposten, att det är länsstyrelsen och inte polismyndigheten som ska utfärda tillstånd. Polisen ville efteråt särskilt påpeka att arrangörerna inte gjort något fel.

Skövdekvinnan skadades svårt i en olycka under tävlingen. Hon vårdas på intensivvårdsavdelningen på Linköpings universitetssjukhus. På tisdagseftermiddagen betecknades hennes tillstånd fortfarande som allvarligt.