11 sep 2014 16:02

23 jan 2015 15:50

Next Skövde kan se tillbaka på rekordfestival

Årets Matfestival i Skövde är den största på fem år. Totalt såldes nästan 15 000 mathäften och 4 500 singelkuponger vilket innebär 64 000 portioner – en ökning från förra året med nära 7 000 portioner.

Det har gått ett par veckor sedan Skövdes populära tvådagarsarrangemang Matfestivalen avslutades. Alla som var där vet hur det var – fint vänder, mycket folk, bra underhållning, bra mat, lyckad saluhall – kort och gott ett par mycket lyckade dagar.

Nu kommer också siffror som visar samma sak – årets Matfestival var mer framgångsrik än på flera år. När arrangörerna har summerat antalet sålda mathäften och singelkuponger står det svart på vitt att 2014 års Matfestival är den största på fem år.

Totalt såldes exakt 14 860 mathäften och 4 493 singelkuponger. Det har totalt genererat i 63 933 portioner, vilket är en ökning med 6 865 portioner jämfört med Matfestivalen förra året, meddelar Next Skövde i ett pressmeddelande.

Man framhåller att med fler deltagande utställare och spännande menyer har man kunnat erbjuda en helt annan bredd än tidigare. Dessutom har de äldre i kommunen kunnat ta del av Matfestivalen på ett helt nytt sätt. Ett aktivt steg har även tagits för att göra festivalen mer lokalproducerad.

– Vi har satsat mer på hög kvalitet än fler tält. De restauranger som serverade en rätt där huvudingrediensen var lokalproducerad uppmuntrades genom att få en utökad ersättning för varje portion de sålde, säger Henrik Berggren, evenemangschef Next Skövde.

Saluhallen har under årets festival tagit ett stort kliv framåt – inte minst eftersom antalet deltagande producenter ökade från förra årets knappa 20 till årets 38.

Det har gått ett par veckor sedan Skövdes populära tvådagarsarrangemang Matfestivalen avslutades. Alla som var där vet hur det var – fint vänder, mycket folk, bra underhållning, bra mat, lyckad saluhall – kort och gott ett par mycket lyckade dagar.

Nu kommer också siffror som visar samma sak – årets Matfestival var mer framgångsrik än på flera år. När arrangörerna har summerat antalet sålda mathäften och singelkuponger står det svart på vitt att 2014 års Matfestival är den största på fem år.

Totalt såldes exakt 14 860 mathäften och 4 493 singelkuponger. Det har totalt genererat i 63 933 portioner, vilket är en ökning med 6 865 portioner jämfört med Matfestivalen förra året, meddelar Next Skövde i ett pressmeddelande.

Man framhåller att med fler deltagande utställare och spännande menyer har man kunnat erbjuda en helt annan bredd än tidigare. Dessutom har de äldre i kommunen kunnat ta del av Matfestivalen på ett helt nytt sätt. Ett aktivt steg har även tagits för att göra festivalen mer lokalproducerad.

– Vi har satsat mer på hög kvalitet än fler tält. De restauranger som serverade en rätt där huvudingrediensen var lokalproducerad uppmuntrades genom att få en utökad ersättning för varje portion de sålde, säger Henrik Berggren, evenemangschef Next Skövde.

Saluhallen har under årets festival tagit ett stort kliv framåt – inte minst eftersom antalet deltagande producenter ökade från förra årets knappa 20 till årets 38.