17 sep 2014 18:00

23 jan 2015 15:50

Skolskog i Ryd vandaliserad

:

Den nya skolskogen i Ryd utsattes för skadegörelse under natten till onsdagen.
– Tråkigt och onödigt att förstöra för barnen, säger Alf Matsson på Skogsstyrelsen.

Ett arbetslag från Skogsstyrelsen upptäckte skadegörelsen tidigt på onsdagsmorgonen.

– Vi har arbetat med att bygga en riktig eldstad med stora stockar och har täckt över platsen med presenning där vi ska uppföra ett vindskydd. Nu var stenarna i eldstaden bortforslade och repen till presenningen avskurna, säger Thomas Sjöäng som ingår i arbetslaget från Skogsstyrelsen som just nu håller till vid skolskogen vid Ryds motionsspår.

Totalt 16 personer ingår ett projekt mellan arbetsförmedlingen och Skogsstyrelsen Skaraborg, Saft, där man bland annat inventerar och rustar upp skolskogar runt om i hela gamla Skaraborgs län i samarbete med kommunerna.

– Tråkigt att det finns personer som måste förstöra för barnen och skolorna på det här viset. Det är ju i första hand de som drabbas, säger Alf Matsson som tillägger att händelsen är polisanmäld och att man informerat kommunen om skadegörelsen.

Den nya skolskogen i Ryd tillhörde tidigare Fjärilskolan men är tänkt att framöver användas i undervisningen av Rydskolan och förskolorna i närområdet. För några veckor sedan hade skolskogen också objudna gäster.

– En morgon var all ved som sågats upp plötsligt borta. Den hade man eldat upp tillsammans med burkar och annat skräp som låg kvar, berättar Alf Matsson.

I våras vandaliserades skolskogen i Timmersdala och tidigare i år utsattes även förskolan I ur och skur Tuvan i Stöpen för skadegörelse när man fick sin matplats i skogen förstörd. Även dessa händelser har polisanmälts.

Ett arbetslag från Skogsstyrelsen upptäckte skadegörelsen tidigt på onsdagsmorgonen.

– Vi har arbetat med att bygga en riktig eldstad med stora stockar och har täckt över platsen med presenning där vi ska uppföra ett vindskydd. Nu var stenarna i eldstaden bortforslade och repen till presenningen avskurna, säger Thomas Sjöäng som ingår i arbetslaget från Skogsstyrelsen som just nu håller till vid skolskogen vid Ryds motionsspår.

Totalt 16 personer ingår ett projekt mellan arbetsförmedlingen och Skogsstyrelsen Skaraborg, Saft, där man bland annat inventerar och rustar upp skolskogar runt om i hela gamla Skaraborgs län i samarbete med kommunerna.

– Tråkigt att det finns personer som måste förstöra för barnen och skolorna på det här viset. Det är ju i första hand de som drabbas, säger Alf Matsson som tillägger att händelsen är polisanmäld och att man informerat kommunen om skadegörelsen.

Den nya skolskogen i Ryd tillhörde tidigare Fjärilskolan men är tänkt att framöver användas i undervisningen av Rydskolan och förskolorna i närområdet. För några veckor sedan hade skolskogen också objudna gäster.

– En morgon var all ved som sågats upp plötsligt borta. Den hade man eldat upp tillsammans med burkar och annat skräp som låg kvar, berättar Alf Matsson.

I våras vandaliserades skolskogen i Timmersdala och tidigare i år utsattes även förskolan I ur och skur Tuvan i Stöpen för skadegörelse när man fick sin matplats i skogen förstörd. Även dessa händelser har polisanmälts.