18 sep 2014 16:00

23 jan 2015 15:50

Ska få sitta vid Tidan i Tidaholm

Den badande tanten som satt på en sten och blickade ut över Boulognersjön innan hon slogs sönder har återuppstått. Konstnären Moa Andersson har lagat henne och snart ska tanten få sitta vid vattnet igen – den här gången i Tidaholm.

Det började som ett mysterium en dag i juli. Ingen visste hur konstverket, alltså den nakna, äldre damen i keramik med en handduk virad runt håret som om hon just har tagit sig ett bad, hamnat där på stenen vid Boulognersjön. Folk som passerade undrade, ansvariga på kommunen undrade också. SLA lyckades lösa mysteriet och hittade konstnären till statyn – Moa Andersson.

– Jag satte tanten vid sjön eftersom hon ville dit och bada, förklarade Moa i SLA.

Statyn var mycket uppskattad, fast inte av alla. För en dag kastades hon i sjön. Moa lagade statyn och den sattes tillbaka på stenen. Men bara en dag senare utsattes den för värre skadegörelse och Moa Andersson tog hem tanten.

Nu, efter drygt två månader, har tanten återuppstått. Moa Andersson har lagat henne – det arbetet tog tre dagar – och nu ska hon snart få se vatten igen. Fast den här gången blir det i Tidaholm.

Moa Andersson tar med tanten till Skördefesten där den 26-27 september

– Hon kommer sitta någonstans utmed Tidan och blicka ut över vattnet, lovar Moa.

Flera av hennes tanter kommer att visas på Ekebergs gård.

Blir det Boulogner någon gång igen för tanten?

– I så fall i ett annat material så att hon fixar påfrestningarna. Dessutom tror jag att kommunen vill ha något att säga till om när det gäller en mer permanent placering. Men självklart skulle det vara fantastiskt roligt om hon fick vara där igen.

Det började som ett mysterium en dag i juli. Ingen visste hur konstverket, alltså den nakna, äldre damen i keramik med en handduk virad runt håret som om hon just har tagit sig ett bad, hamnat där på stenen vid Boulognersjön. Folk som passerade undrade, ansvariga på kommunen undrade också. SLA lyckades lösa mysteriet och hittade konstnären till statyn – Moa Andersson.

– Jag satte tanten vid sjön eftersom hon ville dit och bada, förklarade Moa i SLA.

Statyn var mycket uppskattad, fast inte av alla. För en dag kastades hon i sjön. Moa lagade statyn och den sattes tillbaka på stenen. Men bara en dag senare utsattes den för värre skadegörelse och Moa Andersson tog hem tanten.

Nu, efter drygt två månader, har tanten återuppstått. Moa Andersson har lagat henne – det arbetet tog tre dagar – och nu ska hon snart få se vatten igen. Fast den här gången blir det i Tidaholm.

Moa Andersson tar med tanten till Skördefesten där den 26-27 september

– Hon kommer sitta någonstans utmed Tidan och blicka ut över vattnet, lovar Moa.

Flera av hennes tanter kommer att visas på Ekebergs gård.

Blir det Boulogner någon gång igen för tanten?

– I så fall i ett annat material så att hon fixar påfrestningarna. Dessutom tror jag att kommunen vill ha något att säga till om när det gäller en mer permanent placering. Men självklart skulle det vara fantastiskt roligt om hon fick vara där igen.