21 sep 2014 15:28

23 jan 2015 15:50

Volvo visade upp verksamheten

Vad händer egentligen i Volvos fabriker? I lördags öppnades grindarna för 2 800 medarbetares nära och kära. Intresset för att besöka fabrikerna var stort.

När Volvo group trucks operations (Powertrain productions i vardagligt tal) välkomnade medarbetarnas anhöriga i lördags strömmade folket snabbt till. Att man väljer att öppna upp fabriksområdet för en dag har två skäl, säger platschef Jens Holtinger.

– Dels har vi många duktiga medarbetare som lägger mycket tid på jobbet. Det här är ett sätt för deras familjer att få anknytning till vad jobbet innebär.

Den andra anledningen handlar om att öppna upp verksamheten mot samhället.

– Alla vet att Volvo finns i Skövde, men många har ingen aning om vad vi gör här. Arbetet här inne är ganska långt ifrån nidbilden av industriarbete med mycket smuts och tungt arbete, som man lätt kan föreställa sig, säger Jens Holtinger.

Showade

Volvo har haft öppet hus tidigare. Senast var det 2011. Då dök 3 000 besökare upp. Att intresset fortfarande finns stod klart redan efter några minuter in i årets upplaga. Snart bildades köer vid några av visningsstationerna.

Besökarna kunde bland annat besöka gjuterierna, bearbetningsfabrikerna och monteringsfabriken.

– Även om vi inte har produktionen i gång i alla fabriker så har vi någon form av visning, säger Jens Holtinger.

I Pentahuset showade Balthazar Science center för de yngre besökarna och runt om på området hade maskiner, hjullastare, grävmaskiner och lastbilar placerats ut. Industribrandförsvaret visade upp sina fordon och lät besökarna testa att släcka bränder.

När Volvo group trucks operations (Powertrain productions i vardagligt tal) välkomnade medarbetarnas anhöriga i lördags strömmade folket snabbt till. Att man väljer att öppna upp fabriksområdet för en dag har två skäl, säger platschef Jens Holtinger.

– Dels har vi många duktiga medarbetare som lägger mycket tid på jobbet. Det här är ett sätt för deras familjer att få anknytning till vad jobbet innebär.

Den andra anledningen handlar om att öppna upp verksamheten mot samhället.

– Alla vet att Volvo finns i Skövde, men många har ingen aning om vad vi gör här. Arbetet här inne är ganska långt ifrån nidbilden av industriarbete med mycket smuts och tungt arbete, som man lätt kan föreställa sig, säger Jens Holtinger.

Showade

Volvo har haft öppet hus tidigare. Senast var det 2011. Då dök 3 000 besökare upp. Att intresset fortfarande finns stod klart redan efter några minuter in i årets upplaga. Snart bildades köer vid några av visningsstationerna.

Besökarna kunde bland annat besöka gjuterierna, bearbetningsfabrikerna och monteringsfabriken.

– Även om vi inte har produktionen i gång i alla fabriker så har vi någon form av visning, säger Jens Holtinger.

I Pentahuset showade Balthazar Science center för de yngre besökarna och runt om på området hade maskiner, hjullastare, grävmaskiner och lastbilar placerats ut. Industribrandförsvaret visade upp sina fordon och lät besökarna testa att släcka bränder.

  • Axel Norén