25 sep 2014 20:00

23 jan 2015 15:51

Okänd beställer varor i andras namn

SLA:s chefredaktör Niclas Lindstrand har polisanmält att en okänd person har beställt varor och prenumerationer i hans namn. Polisen utreder redan liknande brott mot kommunalrådet Leif Walterum. Och fler offentliga personer kan ha utsatts.

I dagarna polisanmälde Niclas Lindstrand att han har fått varor skickade till sig som han inte har beställt och prenumerationer och postförskott likaså.

– Uppenbarligen är det någon som har beställt allt detta i mitt namn och jag förutsätter att det handlar om en person som känner agg mot mig i min yrkesroll. Alla gillar ju inte alltid det jag gör.

Skälet till att han nu polisanmält är att han vill få ett slut på trakasserierna som pågått i två perioder – före och efter sommaren.

– Personen har också vid minst ett tillfälle förfalskat min namnteckning och jag känner att det här inte är ett acceptabelt sätt att framföra sin kritik mot en offentlig person. Jag har också insett att mycket av det jag har utsatts för sammanfaller med det Leif Walterum utsatts för.

Likheter

Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, bekräftar att det finns en anmälan, rubricerad som ofredande i nuläget.

– Det finns likheter med det som Leif Walterum drabbats av och målsäganden i det senaste fallet har också berättat för oss vem han misstänker. Det är dock för tidigt att säga om det rör sig om samma gärningsman.

Skövdepolisen kan komma att kontakta polisens IT-enhet, som utreder nätbedrägerierna mot Walterum, för att se om man kan bistå varandra i utredningarna.

Enligt vad SLA erfar kan fler offentliga personer ha utsatts för liknande brott. De ska dock inte ha polisanmält.

I dagarna polisanmälde Niclas Lindstrand att han har fått varor skickade till sig som han inte har beställt och prenumerationer och postförskott likaså.

– Uppenbarligen är det någon som har beställt allt detta i mitt namn och jag förutsätter att det handlar om en person som känner agg mot mig i min yrkesroll. Alla gillar ju inte alltid det jag gör.

Skälet till att han nu polisanmält är att han vill få ett slut på trakasserierna som pågått i två perioder – före och efter sommaren.

– Personen har också vid minst ett tillfälle förfalskat min namnteckning och jag känner att det här inte är ett acceptabelt sätt att framföra sin kritik mot en offentlig person. Jag har också insett att mycket av det jag har utsatts för sammanfaller med det Leif Walterum utsatts för.

Likheter

Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen, bekräftar att det finns en anmälan, rubricerad som ofredande i nuläget.

– Det finns likheter med det som Leif Walterum drabbats av och målsäganden i det senaste fallet har också berättat för oss vem han misstänker. Det är dock för tidigt att säga om det rör sig om samma gärningsman.

Skövdepolisen kan komma att kontakta polisens IT-enhet, som utreder nätbedrägerierna mot Walterum, för att se om man kan bistå varandra i utredningarna.

Enligt vad SLA erfar kan fler offentliga personer ha utsatts för liknande brott. De ska dock inte ha polisanmält.