26 sep 2014 13:08

23 jan 2015 15:51

Tackskyltar med sponsorernas namn på plats

Boulogner får fler utsmyckningar

Alla som har skänkt pengar till sofforna i Boulognerskogen har nu fått sina namn på två tackskyltar i plåt. I går var det högtidlig avtäckning.
– Jätteroligt att se mina söners namn här, säger Pia Johnsson, en av dem som skänkt pengar.

Att Boulogner fått nytt liv, kanske framför allt beroende på att parken fick en badsjö, är ingen överdrift. Men även om badsjön är det mest spektakulära så finns det många andra inslag som gör att Skövdeborna mer och mer vill vistas i parken.

Bland annat bidrar de 20 sofforna i stål till att höja parkkänslan. Varje soffa har kostat 8 000 kronor – 152 privatpersoner, företag och föreningar har skänkt olika stora summor så att sofforna har blivit verklighet. Nu har sponsorerna också fått sina namn, eller korta meddelande, på två fina tackskyltar tillverkade i så kallad corténplåt – som rostar men inte rostar sönder – av kommunverkstadens egna smeder Johan Norin och Lars-Erik Berggren. Skyltarna är placerade vid ingången i parken närmast Hjovägen.

– Alla har inte velat ha sitt namn på skylten utan har velat vara anonyma, kanske med någon kort textrad istället, säger stadsträdgårdsmästare Marie Larsson som på fredagsförmiddagen skötte avtäckningen.

Till ceremonin i parken hade sponsorerna bjudits in.

– De jag hittade mejladress till. Till övriga kommer vi att skicka bilder.

Pia Johnsson var en av dem som var på plats. Hon kunde snabbt lokalisera sina söners namn på skyltarna.

– Jag skänkte i deras namn, Martin och Jonas, för de tog studenten i juni och det här kändes som en minnesvärd sak att göra. Kul för dem att även senare i livet kunna komma hit och se sina namn här.

Att Boulogner fått nytt liv, kanske framför allt beroende på att parken fick en badsjö, är ingen överdrift. Men även om badsjön är det mest spektakulära så finns det många andra inslag som gör att Skövdeborna mer och mer vill vistas i parken.

Bland annat bidrar de 20 sofforna i stål till att höja parkkänslan. Varje soffa har kostat 8 000 kronor – 152 privatpersoner, företag och föreningar har skänkt olika stora summor så att sofforna har blivit verklighet. Nu har sponsorerna också fått sina namn, eller korta meddelande, på två fina tackskyltar tillverkade i så kallad corténplåt – som rostar men inte rostar sönder – av kommunverkstadens egna smeder Johan Norin och Lars-Erik Berggren. Skyltarna är placerade vid ingången i parken närmast Hjovägen.

– Alla har inte velat ha sitt namn på skylten utan har velat vara anonyma, kanske med någon kort textrad istället, säger stadsträdgårdsmästare Marie Larsson som på fredagsförmiddagen skötte avtäckningen.

Till ceremonin i parken hade sponsorerna bjudits in.

– De jag hittade mejladress till. Till övriga kommer vi att skicka bilder.

Pia Johnsson var en av dem som var på plats. Hon kunde snabbt lokalisera sina söners namn på skyltarna.

– Jag skänkte i deras namn, Martin och Jonas, för de tog studenten i juni och det här kändes som en minnesvärd sak att göra. Kul för dem att även senare i livet kunna komma hit och se sina namn här.