29 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

John har enduro i blodet

John Salomonsson fick sin första hoj när han var nio år och kör än i dag trots några hjärnskakningar på vägen.
– Jag funderar på att satsa och bli bäst, säger John till Uppslaget.

Uppslaget har träffat John Salomonsson från Skövde som på sin fritid kör mycket enduro. Det var Johns morfar som först introducerade honom för sporten som han i dag utövar två till tre gånger i veckan. Utöver det så fystränar han också. Alltså lägger John ned mycket tid på träning eftersom varje träning är runt fem timmar långt. Trots detta säger John att han har tid över för skola och kompisar.

De tre nyckelorden för att lyckas i enduro är kondition, styrka och balans där konditionen är viktigast om man ska orka. John har även en taktik över hur man ska lyckas i enduro.

– Man måste ha en vilja till att träna och utvecklas samt ha en hög ambition, säger John.

John kör tillsammans med sju andra ungdomar i åldern 14 till 19 år. John tycker självklart att det är motiverande att köra och träna med andra ungdomar i hans ålder. Tillsammans kör de för racing teamet P och T verktyg.

Teamet drivs av Johns pappa som alltid ställer upp med att skjutsa runt honom på tävlingar. John tävlar nämligen i ungdoms-SM där han för tillfället ligger på 5:e plats. Eftersom det går så pass bra för John så funderar han nu på i fall han ska satsa hundra procent på enduro eller om han ska satsa på skolan. Det John vet är att även om han inte satsar helt ut på enduro så kommer han att fortsätta att utföra det och tycka att det är kul.

Uppslaget har träffat John Salomonsson från Skövde som på sin fritid kör mycket enduro. Det var Johns morfar som först introducerade honom för sporten som han i dag utövar två till tre gånger i veckan. Utöver det så fystränar han också. Alltså lägger John ned mycket tid på träning eftersom varje träning är runt fem timmar långt. Trots detta säger John att han har tid över för skola och kompisar.

De tre nyckelorden för att lyckas i enduro är kondition, styrka och balans där konditionen är viktigast om man ska orka. John har även en taktik över hur man ska lyckas i enduro.

– Man måste ha en vilja till att träna och utvecklas samt ha en hög ambition, säger John.

John kör tillsammans med sju andra ungdomar i åldern 14 till 19 år. John tycker självklart att det är motiverande att köra och träna med andra ungdomar i hans ålder. Tillsammans kör de för racing teamet P och T verktyg.

Teamet drivs av Johns pappa som alltid ställer upp med att skjutsa runt honom på tävlingar. John tävlar nämligen i ungdoms-SM där han för tillfället ligger på 5:e plats. Eftersom det går så pass bra för John så funderar han nu på i fall han ska satsa hundra procent på enduro eller om han ska satsa på skolan. Det John vet är att även om han inte satsar helt ut på enduro så kommer han att fortsätta att utföra det och tycka att det är kul.

  • Oscar Antonsson