02 okt 2014 21:38

23 jan 2015 15:51

De blev årets kulturstipendiater

NY VERSION. En fotograf, en illustratör och en hårt arbetande föreningsmänniska hyllas av Skövdes kulturnämnd.

Nämnden delar årligen ut stipendierna och 2014 års ”vinnare” avslöjades av nämndens ordförande Claës Beckman på torsdagen:

Kulturstipendiater blir:

* David Magnusson, 30-årig fotograf som växt upp i Skövde, men som i dag är bosatt i Stockholm. Han slog igenom med sin bok och utställning Purity där han fotograferar och intervjuar unga amerikanska flickor som lovar att bevara sin oskuld tills de gifter sig. Utställningen har bland annat visats på Fotografiska museet i Stockholm.

* Malin Ahlin, illustratör från Skövde som skapar egna barnböcker, men även illustrerar åt andra, bland annat Henning Mankell. Har även varit månadens konstnär i Skövde. Hon söker stipendiet för att producera fler barnböcker.

Stipendiet för dessa är på 10 000 kronor vardera.

* Monika Moberg får årets honorärstipendium för sitt idoga arbete i Skövde Hembygdsförening och Skövde hembygdskrets. Hon är bland annat redaktör för skriften Billingsbygden och beskrivs som oerhört betydelsefull för att dokumentera och bevara kunskapen om Skövdes hembygd.

Stipendierna kommer att delas ut under 50-årsgalan för Skövde kulturhus den 5 november.

Nämnden delar årligen ut stipendierna och 2014 års ”vinnare” avslöjades av nämndens ordförande Claës Beckman på torsdagen:

Kulturstipendiater blir:

* David Magnusson, 30-årig fotograf som växt upp i Skövde, men som i dag är bosatt i Stockholm. Han slog igenom med sin bok och utställning Purity där han fotograferar och intervjuar unga amerikanska flickor som lovar att bevara sin oskuld tills de gifter sig. Utställningen har bland annat visats på Fotografiska museet i Stockholm.

* Malin Ahlin, illustratör från Skövde som skapar egna barnböcker, men även illustrerar åt andra, bland annat Henning Mankell. Har även varit månadens konstnär i Skövde. Hon söker stipendiet för att producera fler barnböcker.

Stipendiet för dessa är på 10 000 kronor vardera.

* Monika Moberg får årets honorärstipendium för sitt idoga arbete i Skövde Hembygdsförening och Skövde hembygdskrets. Hon är bland annat redaktör för skriften Billingsbygden och beskrivs som oerhört betydelsefull för att dokumentera och bevara kunskapen om Skövdes hembygd.

Stipendierna kommer att delas ut under 50-årsgalan för Skövde kulturhus den 5 november.