03 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

Hallå där Catharina Bergsten ...

:

... som nyligen flyttade från Skövde till Göteborg och som i dag släpper sin andra bok. Hur känns det?

– Spännande. Det är en lång process och det har tagit några år.

Boken handlar om Leo som får veta att han inte är biologisk far till Joar. Se texten om boken här intill. Var fick du idén till boken ifrån?

– Jag är frilansjournalist med inriktning på medicin och hälsa, och jag fick idén när jag skrev en artikel om stamcellstransplantation. Det visade sig att det inte är helt ovanligt att man vid sådana tester upptäcker att barnets far inte är den biologiska pappan. Sjukvården säger dock ingenting till familjen om det.

Det låter som ett svårt ämne, hur satte du dig in det och hur dina karaktärer skulle reagera?

– Det handlar mycket om inlevelseförmåga, och även research. Jag vill påpeka att historien är fiktiv. Det var en rolig bok att skriva, det låter kanske konstigt med tanke på ämnet, men den har sina humoristiska passager. Det var roligt att lära känna de här personerna och de fick eget liv.

Ska du skriva fler böcker?

– Planer finns alltid men jag vet inte om jag ska förverkliga dem.

– Spännande. Det är en lång process och det har tagit några år.

Boken handlar om Leo som får veta att han inte är biologisk far till Joar. Se texten om boken här intill. Var fick du idén till boken ifrån?

– Jag är frilansjournalist med inriktning på medicin och hälsa, och jag fick idén när jag skrev en artikel om stamcellstransplantation. Det visade sig att det inte är helt ovanligt att man vid sådana tester upptäcker att barnets far inte är den biologiska pappan. Sjukvården säger dock ingenting till familjen om det.

Det låter som ett svårt ämne, hur satte du dig in det och hur dina karaktärer skulle reagera?

– Det handlar mycket om inlevelseförmåga, och även research. Jag vill påpeka att historien är fiktiv. Det var en rolig bok att skriva, det låter kanske konstigt med tanke på ämnet, men den har sina humoristiska passager. Det var roligt att lära känna de här personerna och de fick eget liv.

Ska du skriva fler böcker?

– Planer finns alltid men jag vet inte om jag ska förverkliga dem.