07 okt 2014 14:22

23 jan 2015 15:51

Britt första hedersdoktorn

HÖGSKOLAN

Professor Noel Sharkey, brittisk forskare inom robotik och artificiell intelligens, blir Högskolan i Skövdes första hedersdoktor.

Han är mycket engagerad i de etiska frågor som människans ökande användning av olika robotar ger upphov till.

– Noel Sharkey har haft stor betydelse för högskolans forskning inom informationsteknologi och särskilt då inom områdena kognitiv robotik och artificiell intelligens. Det är särskilt roligt att hedersdoktorn har en så tydlig koppling till vårt mångåriga arbete mot att få ge egen forskarutbildning, säger Anne Persson, dekan.

Rektor Sigbritt Karlsson är glad över att Noel Sharkey kommer till Skövde.

– Noel Sharkey har samverkat med högskolan genom att handleda forskarstudenter på den tiden då högskolan inte hade en egen forskarutbildning. Därmed blir utnämningen en symbol för akademisk samverkan i ordets mest genuina betydelse, ett samarbete som är hållbart, utvecklande och ömsesidigt.

Den 10 oktober firar högskolan akademisk högtid med professorsinstallation och doktorspromovering i S:ta Helena kyrka. Allmänheten är välkommen.

Professor Noel Sharkey, brittisk forskare inom robotik och artificiell intelligens, blir Högskolan i Skövdes första hedersdoktor.

Han är mycket engagerad i de etiska frågor som människans ökande användning av olika robotar ger upphov till.

– Noel Sharkey har haft stor betydelse för högskolans forskning inom informationsteknologi och särskilt då inom områdena kognitiv robotik och artificiell intelligens. Det är särskilt roligt att hedersdoktorn har en så tydlig koppling till vårt mångåriga arbete mot att få ge egen forskarutbildning, säger Anne Persson, dekan.

Rektor Sigbritt Karlsson är glad över att Noel Sharkey kommer till Skövde.

– Noel Sharkey har samverkat med högskolan genom att handleda forskarstudenter på den tiden då högskolan inte hade en egen forskarutbildning. Därmed blir utnämningen en symbol för akademisk samverkan i ordets mest genuina betydelse, ett samarbete som är hållbart, utvecklande och ömsesidigt.

Den 10 oktober firar högskolan akademisk högtid med professorsinstallation och doktorspromovering i S:ta Helena kyrka. Allmänheten är välkommen.