07 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

Modern stad behöver moderna infartsskyltar

NYHETER: Upphandling av digitala infartsskyltar klar

Fem digitala infartsskyltar ska berätta för besökarna och likväl Skövdeborna vad som är på gång i staden. Upphandlingen av skyltarna är just avslutad och förhoppningen är att de ska vara på plats under vintern.

På många håll i landet möter besökare digitala infartsskyltar när de kör in i en stad. Efter mångåriga diskussioner i Skövde blir det nu verklighet även här. Next Skövdes vd, Mats Olsson, är mycket nöjd med att alla som åker in i staden på någon av de större infarterna från Mariestad, Hjo, Falköping, Skara och Töreboda kommer att mötas av de nya skyltarna.

– Skövde är en modern stad och det ska kännas när man kommer på någon av de här infarterna, därför blir det perfekt med de nya skyltarna, säger Olsson till SLA.

– Digitala skyltar är ett kraftfullt redskap, bland flera andra, att tala om för besökarna och Skövdebor vilka aktiviteter och evenemang som är på gång.

Men det är inte enbart det faktum att Skövde är en modern stad som gör skyltarna värdefulla utan också det faktum att Skövde är en växande stad.

– Det är viktigt att vi visar att Skövde är en kommun där det händer mycket.

Exakt vad som ska stå på skyltarna är inte helt klarlagt.

– Men det ska inte vara reklam, telefonnummer eller webbadresser. Det jag direkt kan säga kommer att kunna stå där är exempelvis att Skövde välkomnar alla deltagare i Skadevi, eller Matfestivalen, information om våra årligen återkommande evenemang där kommunen är med och sponsrar – evenemang av betydelse för staden helt enkelt. Men tavlorna kan också om något händer användas för krisinformation.

Alla nödvändiga tillstånd, bygglov från kommunen bland annat och tillstånd från länsstyrelsen är klara, bara någon detalj återstår. Skyltarna kostar tre miljoner kronor i inköp, sedan tillkommer kostnader för mark- och elarbeten och liknande.

Per Fredén, projektanställd hos Next Skövde för infartsskyltarna, säger att det är troligt att skyltarna kommer på plats under vintern.

– Det kommer att bli bra med skyltarna, men sedan återstår det att se om vi kan få till något liknande vid den allra störta infarten – Resecentrum. Det är något vi ser över.

På många håll i landet möter besökare digitala infartsskyltar när de kör in i en stad. Efter mångåriga diskussioner i Skövde blir det nu verklighet även här. Next Skövdes vd, Mats Olsson, är mycket nöjd med att alla som åker in i staden på någon av de större infarterna från Mariestad, Hjo, Falköping, Skara och Töreboda kommer att mötas av de nya skyltarna.

– Skövde är en modern stad och det ska kännas när man kommer på någon av de här infarterna, därför blir det perfekt med de nya skyltarna, säger Olsson till SLA.

– Digitala skyltar är ett kraftfullt redskap, bland flera andra, att tala om för besökarna och Skövdebor vilka aktiviteter och evenemang som är på gång.

Men det är inte enbart det faktum att Skövde är en modern stad som gör skyltarna värdefulla utan också det faktum att Skövde är en växande stad.

– Det är viktigt att vi visar att Skövde är en kommun där det händer mycket.

Exakt vad som ska stå på skyltarna är inte helt klarlagt.

– Men det ska inte vara reklam, telefonnummer eller webbadresser. Det jag direkt kan säga kommer att kunna stå där är exempelvis att Skövde välkomnar alla deltagare i Skadevi, eller Matfestivalen, information om våra årligen återkommande evenemang där kommunen är med och sponsrar – evenemang av betydelse för staden helt enkelt. Men tavlorna kan också om något händer användas för krisinformation.

Alla nödvändiga tillstånd, bygglov från kommunen bland annat och tillstånd från länsstyrelsen är klara, bara någon detalj återstår. Skyltarna kostar tre miljoner kronor i inköp, sedan tillkommer kostnader för mark- och elarbeten och liknande.

Per Fredén, projektanställd hos Next Skövde för infartsskyltarna, säger att det är troligt att skyltarna kommer på plats under vintern.

– Det kommer att bli bra med skyltarna, men sedan återstår det att se om vi kan få till något liknande vid den allra störta infarten – Resecentrum. Det är något vi ser över.