07 okt 2014 09:09

23 jan 2015 15:51

Toppmoderat nobbar ordförandeuppdrag

POLITIK: Tungt avhopp

Moderaten Anders G Johansson kommer inte fortsätta som ordförande för skolpolitiken efter årets slut.
Han trappar istället ned på sitt politiska engagemang.

Johansson bekräftar för SLA att han meddelat Moderaterna i Skövde att han inte står till förfogande för något uppdrag när de nya nämnderna snart ska utses.

– Jag kommer fullfölja uppdraget med skolnämnden året ut. Därefter sitter jag kvar i kommunfullmäktige, men nästa år kommer jag att se till mitt yrkesliv utanför politiken, säger han.

Siktade högt

42-årige Anders G Johansson siktade i årets valrörelse på att komma in i riksdagen, men när Moderaterna tappade ett av tre mandat i Skaraborg sprack den chansen. Han lyckades inte få tillräckligt med personkryss för att ta sig förbi toppnamnen Cecilia Widegren och Sten Bergheden.

– En besvikelse, men jag hade det på känn tidigt när stödet sjönk i hop.

Johansson har tidigare arbetat som partiombudsman för Moderaterna, men sa upp sig från tjänsten på grund av sin kandidatur till riksdagen. Hans nuvarande projektuppdrag för M i Västra Götaland går ut vid årsskiftet.

Han har också en bakgrund som officer och är inte främmande för att återvända till försvarsmakten i någon form nästa år. Det finns ett aktuellt uppdrag, men Johansson vill inte gå in på vilket innan alla detaljer är klara.

Kritiserade beslut

Anders G Johansson kom in i Skövdepolitiken efter valet 2010 när Moderaterna genomgick en kraftig generationsväxling. Han blev gruppledare för M i kommunfullmäktige och har lett skolnämnden under fyra år. Där har det ibland stormat rejält efter bland annat besluten kring Ryd- och Fjärilskolan.

Hur ser du på att sluta som ordförande?

– Med blandade känslor. Jag har gillat ansvaret och laget jag jobbat med, men politik ska inte vara en konstant verksamhet, utan jag tror att på det går att gå in och ut i politiken.

– Moderaterna har också många nya namn som är beredda att ta över. Jag är inte orolig.

Johansson bekräftar för SLA att han meddelat Moderaterna i Skövde att han inte står till förfogande för något uppdrag när de nya nämnderna snart ska utses.

– Jag kommer fullfölja uppdraget med skolnämnden året ut. Därefter sitter jag kvar i kommunfullmäktige, men nästa år kommer jag att se till mitt yrkesliv utanför politiken, säger han.

Siktade högt

42-årige Anders G Johansson siktade i årets valrörelse på att komma in i riksdagen, men när Moderaterna tappade ett av tre mandat i Skaraborg sprack den chansen. Han lyckades inte få tillräckligt med personkryss för att ta sig förbi toppnamnen Cecilia Widegren och Sten Bergheden.

– En besvikelse, men jag hade det på känn tidigt när stödet sjönk i hop.

Johansson har tidigare arbetat som partiombudsman för Moderaterna, men sa upp sig från tjänsten på grund av sin kandidatur till riksdagen. Hans nuvarande projektuppdrag för M i Västra Götaland går ut vid årsskiftet.

Han har också en bakgrund som officer och är inte främmande för att återvända till försvarsmakten i någon form nästa år. Det finns ett aktuellt uppdrag, men Johansson vill inte gå in på vilket innan alla detaljer är klara.

Kritiserade beslut

Anders G Johansson kom in i Skövdepolitiken efter valet 2010 när Moderaterna genomgick en kraftig generationsväxling. Han blev gruppledare för M i kommunfullmäktige och har lett skolnämnden under fyra år. Där har det ibland stormat rejält efter bland annat besluten kring Ryd- och Fjärilskolan.

Hur ser du på att sluta som ordförande?

– Med blandade känslor. Jag har gillat ansvaret och laget jag jobbat med, men politik ska inte vara en konstant verksamhet, utan jag tror att på det går att gå in och ut i politiken.

– Moderaterna har också många nya namn som är beredda att ta över. Jag är inte orolig.