08 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

Kalas med kultur och folkbildning

Sugen på kalas? Den åttonde november blir det kalas i kulturens och folkbildningens tecken i Skövde kulturhus. Tårta? Jadå.

Skövde kulturhus fyller 50 år och det firas hela året. Den åttonde november blir det kultur- och folkbildningskalas för allmänheten. Kalasvärdar är kulturförvaltningen tillsammans med Skövdes och Skaraborgs studieförbund och föreningsliv.

– Vi vill bjuda in till mångfald, prova-på-aktiviteter, scenuppträdanden och mycket annat, säger bibliotekschefen Anna Gullstrand.

Intresset för att vara med har visat sig vara stort. I Valhall blir det mässa.

– Det ska finnas något för alla och vår önskan är att det ska vara aktivitet i alla montrar så att det blir en levande mässa, säger Liselotte Karlberg, NBV Väst.

Ronnie kommer

Något som Moa Lenngren, Studiefrämjandet, hoppas kunna locka ungdomar är tyst replokal och dj-utrustning. Det finns i Kulturiet.

I Frejasalen blir det scenprogram. Dit kommer bland annat Cecilia Blomqvist från Mariestad och pratar om ekologisk mat. Falköpingsbördige Ronnie Sandahl, krönikör och nybliven filmpristagare, pratar om vägen till läsande och skrivande. Jonas von Essen från Skövde pratar om minnesteknik och om hur den underlättar vår vardag.

I övriga huset händer det också en massa saker under dagen. Det blir till exempel föreställning för de minsta, lässtafett för de vuxna och så avtäcks konstverket som ska pryda Kulturhusets entré. Värd under dagen är SLA:s krönikör Flemming Mouritsen som presenterar både hus och arkitekt tillsammans med Claes Waxberg. På de flesta kalas finns det tårta, så även på detta. Den serveras så långt den räcker.

Skövde kulturhus fyller 50 år och det firas hela året. Den åttonde november blir det kultur- och folkbildningskalas för allmänheten. Kalasvärdar är kulturförvaltningen tillsammans med Skövdes och Skaraborgs studieförbund och föreningsliv.

– Vi vill bjuda in till mångfald, prova-på-aktiviteter, scenuppträdanden och mycket annat, säger bibliotekschefen Anna Gullstrand.

Intresset för att vara med har visat sig vara stort. I Valhall blir det mässa.

– Det ska finnas något för alla och vår önskan är att det ska vara aktivitet i alla montrar så att det blir en levande mässa, säger Liselotte Karlberg, NBV Väst.

Ronnie kommer

Något som Moa Lenngren, Studiefrämjandet, hoppas kunna locka ungdomar är tyst replokal och dj-utrustning. Det finns i Kulturiet.

I Frejasalen blir det scenprogram. Dit kommer bland annat Cecilia Blomqvist från Mariestad och pratar om ekologisk mat. Falköpingsbördige Ronnie Sandahl, krönikör och nybliven filmpristagare, pratar om vägen till läsande och skrivande. Jonas von Essen från Skövde pratar om minnesteknik och om hur den underlättar vår vardag.

I övriga huset händer det också en massa saker under dagen. Det blir till exempel föreställning för de minsta, lässtafett för de vuxna och så avtäcks konstverket som ska pryda Kulturhusets entré. Värd under dagen är SLA:s krönikör Flemming Mouritsen som presenterar både hus och arkitekt tillsammans med Claes Waxberg. På de flesta kalas finns det tårta, så även på detta. Den serveras så långt den räcker.