11 okt 2014 16:20

23 jan 2015 15:52

Slakteri-vd:n hyllar sin personal

SKÖVDE: Storbranden på Skövde slakteri

När det stod klart att en fullskalig brand härjade i huvudbyggnaden på Skövde slakteri strömmade många av de anställda till sin arbetsplats för att hjälpa till. Vd Ove Konradsson är mycket nöjd med deras insats.

SLA träffar en medtagen och trött vd, Ove Konradsson, på det brandhärjade taket på Skövde slakteri. Under natten har han endast sovit 40 minuter. Förödelsen är stor i den brandhärjade delen och kostnaden för skadorna vet de ej ännu, kanske ända upp till 50 miljoner kronor.

– Jag känner en stor tomhet just nu och jag inser att vi har en stor del arbete framför oss. Vår första prioritet är att få i gång produktionen så snabbt som möjligt igen, säger Konradsson.

Mitt i bedrövelsen känner han ändå en stolthet över sina medarbetares insats under natten. Medan några lastade kött hjälpte andra till med att guida brandmän eller att evakuera datorer från byggnaden.

– Nästan alla kom hit och över hälften var på något sätt inblandade i släckningsarbetet. Det var helt suveränt hur alla ställde upp. Samtidigt gjorde räddningstjänsten en kanoninsats, säger Ove Konradsson.

SLA träffar en medtagen och trött vd, Ove Konradsson, på det brandhärjade taket på Skövde slakteri. Under natten har han endast sovit 40 minuter. Förödelsen är stor i den brandhärjade delen och kostnaden för skadorna vet de ej ännu, kanske ända upp till 50 miljoner kronor.

– Jag känner en stor tomhet just nu och jag inser att vi har en stor del arbete framför oss. Vår första prioritet är att få i gång produktionen så snabbt som möjligt igen, säger Konradsson.

Mitt i bedrövelsen känner han ändå en stolthet över sina medarbetares insats under natten. Medan några lastade kött hjälpte andra till med att guida brandmän eller att evakuera datorer från byggnaden.

– Nästan alla kom hit och över hälften var på något sätt inblandade i släckningsarbetet. Det var helt suveränt hur alla ställde upp. Samtidigt gjorde räddningstjänsten en kanoninsats, säger Ove Konradsson.