13 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Ida söker bonde i tv

FALKÖPING: Livet på landet lockar

Ida Bengtsson tyckte att det var jättejobbigt när folk frågade vad hon hade gjort under sommaren. För hon var tvungen att ljuga.
Nu när programmet Bonde söker fru har dragit i gång vet alla att hon inte var ute på någon roadtrip.

SLA träffade Ida Bengtsson i hemstaden Falköping strax före lunch häromdagen. Hon är fastighetsskötare i familjeföretaget MB bygg där även mor, far och bror arbetar. Vid just det här tillfället höll hon på att måla en lägenhet.

– Det är ganska svårt att hålla allt hemligt nu. Det är många som ställer frågor och de försöker lura mig lite genom att fråga om jag är singel och sådär, säger Ida och skrattar.

Men hon låter sig inte luras och avslöjar inget om hur det gick i TV4-programmet Bonde söker fru.

Skrev spontant brev

I det senaste avsnittet blev hon utvald då bonden Erik Nilsson, 23 år från Pilås i Småland, skulle välja sex av tio tjejer att gå på gruppdejt med.

– Det var jätteroligt att vara en av de sex. Jag tänkte nästan att jag skulle komma med eftersom det kändes bra på speeddejtingen. Men det känns ganska konstigt att gå på dejt när man är flera tjejer. Man vet inte riktigt vad man ska fråga för man vill inte att det ska bli för privat.

Hur känns det att då ha en kamera alldeles i närheten?

– Jag hade inga direkta problem med kameran. Jag visste att den var där och försökte få det jag sa att låta så bra som möjligt.

När Ida såg presentationen av bönderna som skulle vara med i programmet fastnade hon för Erik och skrev ett brev.

– Jag tänkte att ska jag någon gång svara på en kontaktannons så är det nu. Vi är lika gamla och han verkade trevlig. Jag tänkte inte så långt som en eventuell flytt då utan det var helt spontant att skriva till honom.

Blev vald bland 150

Ur skörden med cirka 150 brev som Erik fick blev Ida uttagen och i maj fick hon reda på att hon skulle vara med i tvserien. Hon tycker att det är okej att se sig själv på tv och efter att ha pratat mycket med inspelningsteamet tycker hon att det verkar mycket intressant att jobba bakom kameran.

– Det svåraste var faktiskt när folk frågade vad jag hade gjort under sommaren. Jag sa att jag hade varit ute på en roadtrip i Sverige, och jag tyckte att det var jättejobbigt att ljuga.

SLA träffade Ida Bengtsson i hemstaden Falköping strax före lunch häromdagen. Hon är fastighetsskötare i familjeföretaget MB bygg där även mor, far och bror arbetar. Vid just det här tillfället höll hon på att måla en lägenhet.

– Det är ganska svårt att hålla allt hemligt nu. Det är många som ställer frågor och de försöker lura mig lite genom att fråga om jag är singel och sådär, säger Ida och skrattar.

Men hon låter sig inte luras och avslöjar inget om hur det gick i TV4-programmet Bonde söker fru.

Skrev spontant brev

I det senaste avsnittet blev hon utvald då bonden Erik Nilsson, 23 år från Pilås i Småland, skulle välja sex av tio tjejer att gå på gruppdejt med.

– Det var jätteroligt att vara en av de sex. Jag tänkte nästan att jag skulle komma med eftersom det kändes bra på speeddejtingen. Men det känns ganska konstigt att gå på dejt när man är flera tjejer. Man vet inte riktigt vad man ska fråga för man vill inte att det ska bli för privat.

Hur känns det att då ha en kamera alldeles i närheten?

– Jag hade inga direkta problem med kameran. Jag visste att den var där och försökte få det jag sa att låta så bra som möjligt.

När Ida såg presentationen av bönderna som skulle vara med i programmet fastnade hon för Erik och skrev ett brev.

– Jag tänkte att ska jag någon gång svara på en kontaktannons så är det nu. Vi är lika gamla och han verkade trevlig. Jag tänkte inte så långt som en eventuell flytt då utan det var helt spontant att skriva till honom.

Blev vald bland 150

Ur skörden med cirka 150 brev som Erik fick blev Ida uttagen och i maj fick hon reda på att hon skulle vara med i tvserien. Hon tycker att det är okej att se sig själv på tv och efter att ha pratat mycket med inspelningsteamet tycker hon att det verkar mycket intressant att jobba bakom kameran.

– Det svåraste var faktiskt när folk frågade vad jag hade gjort under sommaren. Jag sa att jag hade varit ute på en roadtrip i Sverige, och jag tyckte att det var jättejobbigt att ljuga.