15 okt 2014 16:47

23 jan 2015 15:52

Patrick Wiberg lämnar Skövde

Ica-handlaren Patrick Wiberg byter Maxi-butik och lämnar Skövde efter 14 år för Kalmar.
– När den här möjligheten dök upp ville jag ta den, säger han till SLA.

Familjen Wiberg tog över Maxi Ica Stormarknad i Skövde 2001 och har drivit butiken i snart 14 år. Flyttlasset till Skövde gick från Färjestaden på Öland där Patrick Wiberg tidigare drev Ica Kvantum.

Nu går flyttlasset tillbaka söderut igen. Kalmar blir nästa anhalt för familjen Wiberg.

– Vi har sommarbostad på Öland och när möjligheten att ta över Maxi i Kalmar dök upp kände jag att det var nu eller aldrig. En sådan här chans dyker bara upp vart 15 år. Jag har stortrivts här i Skövde och hade du frågat mig för ett halvår sedan hade jag sagt att jag skulle bli kvar här, säger Wiberg som officiellt tar över butiken i Kalmar vid årsskiftet.

Ica utser efterträdare

Någon efterträdare på Ica Maxi i Skövde finns ännu inte klar. Den processen inleds nu och det är Ica centralt som utser nästa Ica-handlare på Elins esplanad. Vem som helst får inte ta över en Maxi-butik.

– Det är en uttagningsprocess där man tar fram en profil och kravlista och sedan får man som kandidat genomgå ett test. Jag är väldigt glad att jag tog mig igenom det, säger Patrick Wiberg.

Maxi i Kalmar (köpcentret Giraffen) är likvärdig med Skövdes butik rent storleksmässigt, men har en betydligt högre omsättning. Wiberg känner de tidigare ägarna och har sedan flera år suttit i styrelsen för butiken.

Med sig får han, förutom familjen, även nuvarande butikschefen Anders Wedin.

– Det känns väldigt tryggt att få börja om med Anders vid min sida. Han har varit med om hela resan här i Skövde när utvecklat butiken och fördubblat vår omsättning, säger Wiberg som informerade sin personal om flytten på onsdagsmorgonen.

– Det känns vemodigt för vi har en fantastisk personal. Men butikens framtid ser ljus ut, med sitt läge och Skövdes starka position som handelsstad.

Familjen Wiberg tog över Maxi Ica Stormarknad i Skövde 2001 och har drivit butiken i snart 14 år. Flyttlasset till Skövde gick från Färjestaden på Öland där Patrick Wiberg tidigare drev Ica Kvantum.

Nu går flyttlasset tillbaka söderut igen. Kalmar blir nästa anhalt för familjen Wiberg.

– Vi har sommarbostad på Öland och när möjligheten att ta över Maxi i Kalmar dök upp kände jag att det var nu eller aldrig. En sådan här chans dyker bara upp vart 15 år. Jag har stortrivts här i Skövde och hade du frågat mig för ett halvår sedan hade jag sagt att jag skulle bli kvar här, säger Wiberg som officiellt tar över butiken i Kalmar vid årsskiftet.

Ica utser efterträdare

Någon efterträdare på Ica Maxi i Skövde finns ännu inte klar. Den processen inleds nu och det är Ica centralt som utser nästa Ica-handlare på Elins esplanad. Vem som helst får inte ta över en Maxi-butik.

– Det är en uttagningsprocess där man tar fram en profil och kravlista och sedan får man som kandidat genomgå ett test. Jag är väldigt glad att jag tog mig igenom det, säger Patrick Wiberg.

Maxi i Kalmar (köpcentret Giraffen) är likvärdig med Skövdes butik rent storleksmässigt, men har en betydligt högre omsättning. Wiberg känner de tidigare ägarna och har sedan flera år suttit i styrelsen för butiken.

Med sig får han, förutom familjen, även nuvarande butikschefen Anders Wedin.

– Det känns väldigt tryggt att få börja om med Anders vid min sida. Han har varit med om hela resan här i Skövde när utvecklat butiken och fördubblat vår omsättning, säger Wiberg som informerade sin personal om flytten på onsdagsmorgonen.

– Det känns vemodigt för vi har en fantastisk personal. Men butikens framtid ser ljus ut, med sitt läge och Skövdes starka position som handelsstad.