17 okt 2014 15:51

23 jan 2015 15:52

Förskola invigd och utan Prussiluskor

Färgglada band knöts när Timmersdala nya förskola invigdes.
– Vi är jättelyckliga här, sade Eva-Gun Schentz, rektor och förskolechef.

Första spadtaget till Timmersdala förskola och ett nytt produktionskök togs i september förra året. Drygt ett år senare var det dags för invigning. Den hölls i matsalen under fredagen. Rektorn och förskolechefen Eva-Gun Schentz höll ett tal inspirerat av Pippi Långstrumps flytt till Villa Villekulla.

– Vi har flyttat in i ett hus där det finns ett pannkakskök för både gamla och unga. Det finns en skola där vi kan lära oss pluttifikationstabellen och det finns ett bibliotek med massa härliga böcker som vi kan lära oss att läsa. Och vet ni vad jag tycker är jättebra? På den här skolan finns det inga Prussiluskor.

Många var de som fick ett tack under invigningen. Största tacket gick till barn och personal.

– Ni har visat ett fantastiskt tålamod under den långa byggprocessen, ett stort tack till er allesammans, sade Eva-Gun Schentz.

Barnen har varit med och tryckt tavlor med händer på. Ett band för varje verksamhet i huset hade satts runt den tavlan och Claes Beckman, ordförande i kulturnämnden (M), och Anders G Johansson, ordförande i skolnämnden (M), fick äran att knyta ihop banden.

– Det här kommer att stärka Timmersdala, konstaterade Beckman i sitt tal och tänkte på alla verksamheter som nu är samlade under samma tak.

Under lördagen är det öppet hus för allmänheten.

Första spadtaget till Timmersdala förskola och ett nytt produktionskök togs i september förra året. Drygt ett år senare var det dags för invigning. Den hölls i matsalen under fredagen. Rektorn och förskolechefen Eva-Gun Schentz höll ett tal inspirerat av Pippi Långstrumps flytt till Villa Villekulla.

– Vi har flyttat in i ett hus där det finns ett pannkakskök för både gamla och unga. Det finns en skola där vi kan lära oss pluttifikationstabellen och det finns ett bibliotek med massa härliga böcker som vi kan lära oss att läsa. Och vet ni vad jag tycker är jättebra? På den här skolan finns det inga Prussiluskor.

Många var de som fick ett tack under invigningen. Största tacket gick till barn och personal.

– Ni har visat ett fantastiskt tålamod under den långa byggprocessen, ett stort tack till er allesammans, sade Eva-Gun Schentz.

Barnen har varit med och tryckt tavlor med händer på. Ett band för varje verksamhet i huset hade satts runt den tavlan och Claes Beckman, ordförande i kulturnämnden (M), och Anders G Johansson, ordförande i skolnämnden (M), fick äran att knyta ihop banden.

– Det här kommer att stärka Timmersdala, konstaterade Beckman i sitt tal och tänkte på alla verksamheter som nu är samlade under samma tak.

Under lördagen är det öppet hus för allmänheten.