19 okt 2014 19:51

23 jan 2015 15:52

Foto: RIKARD JANSSON

Regnig premiär för Singin in the rain

Utanför Stadsteatern smattrade regnet mot fönsterrutorna i höstmörkret och inne på scenen stod artisterna och dansarna i Singin in the rain och gav sin tolkning av den klassiska musikalen.

Inför en halvfull salong var det under lördagskvällen premiär för Singin in the rain. Publiken kastades direkt in i handling och tillbaka till 1920-talets Hollywood. Hysteriska fans trängdes utanför biografen där galapremiären för den senaste stumfilen skulle äga rum. Skvallerreporter, Dora Bailey, kommenterade filmstjärnornas ankomst.

– Klämtarbröllopsklockorna för detta paret tro? sa hon och spekulerade vidare i vem som har legat med vem och vems äktenskap som kommer spricka först.

Sist av alla anlände kvällens huvudpersoner Don Lockwood och Lina Lamont, spelade av Patrik Larsén och Helene Jonsson.

Talfilmens ankomst

Heta scener på vita duken hade startat rykten om att Don och Lina var ett kärlekspar, något som fröken Lamont själv önskade vore sant. Men herr Lockwood hade inget intresse för den själupptagna divan som endast kunde tala i pipig falsett. Han hade träffat den tuffa och rappa statisten Kathy Selden, spelad av Ronja Löfström. Tillsammans ska de alla tre arbeta med det som ska bli Lockwood och Lamont nästa storfilm. Men mitt i under inspelningen kom filmdirektören R F Simpson, spelad av Erik Andersson in och avbröt arbetet.

– Den första talfilmen har haft premiär, vi måste lämna stumfilmen och börja med talfilm, var budskapet från den dominanta direktören.

Omställningen till det nya mediet välkomnas inte av någon och ett idogt arbete att förbereda skådespelarna för att agera även med sina röster tog sin början.

Inför en halvfull salong var det under lördagskvällen premiär för Singin in the rain. Publiken kastades direkt in i handling och tillbaka till 1920-talets Hollywood. Hysteriska fans trängdes utanför biografen där galapremiären för den senaste stumfilen skulle äga rum. Skvallerreporter, Dora Bailey, kommenterade filmstjärnornas ankomst.

– Klämtarbröllopsklockorna för detta paret tro? sa hon och spekulerade vidare i vem som har legat med vem och vems äktenskap som kommer spricka först.

Sist av alla anlände kvällens huvudpersoner Don Lockwood och Lina Lamont, spelade av Patrik Larsén och Helene Jonsson.

Talfilmens ankomst

Heta scener på vita duken hade startat rykten om att Don och Lina var ett kärlekspar, något som fröken Lamont själv önskade vore sant. Men herr Lockwood hade inget intresse för den själupptagna divan som endast kunde tala i pipig falsett. Han hade träffat den tuffa och rappa statisten Kathy Selden, spelad av Ronja Löfström. Tillsammans ska de alla tre arbeta med det som ska bli Lockwood och Lamont nästa storfilm. Men mitt i under inspelningen kom filmdirektören R F Simpson, spelad av Erik Andersson in och avbröt arbetet.

– Den första talfilmen har haft premiär, vi måste lämna stumfilmen och börja med talfilm, var budskapet från den dominanta direktören.

Omställningen till det nya mediet välkomnas inte av någon och ett idogt arbete att förbereda skådespelarna för att agera även med sina röster tog sin början.

  • Anna Leijon