22 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Generösa Skövdebor vill hjälpa mamma

Många har berörts av hennes livssituation

Många har berörts av en förtvivlad Skövdemammas situation och vill hjälpa henne – en vill till och med betala en hyra för henne.
– Det är helt underbart vilka generösa människor det finns – det är helt magiskt, säger mamman till SLA.

I fredagens SLA beskrev en ”Trött mamma” sin svåra situation i en insändare. Hon skildrade ett liv som ofta saknar den riktiga glädjen på grund av dålig ekonomi och ohälsa – hemmet förfaller och hon ligger efter med hyran.

Familjens situation är så svår att mamman känner sig otillräcklig som människa och bär på en känsla av att hon är fullständigt värdelös. Hon gör allt för sina barn och de går alltid först, men klumpen i magen finns när hon går och lägger sig och likväl. Hon är trött och sliten och har en ständig känsla av att inte kunna göra tillräckligt för barnen – även om hon överöser dem med kärlek och bekräftelse. Men det blir inga fritidsaktiviteter som kostar, bara kläder och skor från second hand, inga semesterresor, någon enda gång går de till badhuset, vartannat år på bio.

”Varm i hjärtat”

Nu står det klart att det finns gott om människor som vill hjälpa familjen. Ett 20-tal personer har hört av sig till SLA – en del vill hjälpa till med kläder, skor, aktivitetskort eller andra saker som familjen behöver. Vissa vill till och med hjälpa dem ekonomiskt. En kvinna vill exempelvis betala den månadshyra som mamman ligger efter med.

– När jag hör det börjar jag gråta, jag blir alldeles varm i hjärtat! Det är helt otroligt att det finns så givmilda och generösa medmänniskor! Jag är tacksam mot alla som visat att de bryr sig om oss, de vet ju inte ens vem jag är, säger mamman.

– Men lika rörd blir jag över de som också har det knapert men ändå vill hjälpa till på olika sätt. Det känns otroligt!

Skövdemamman har svårt att sätta ord på sin tacksamhet.

Kände frustration

– Det känns som om ett tungt ok har fallit av mina axlar och så hade det känts även om jag inte fått konkret hjälp, bara det att folk visar omtanke gör att jag blir rörd.

Att skriva insändaren var ett sätt att få ut lite av all den frustration hon känner över sin situation

– Och kanske också att få några av samhällets ”höjdare” att reagera. Att ha det så här leder till ohälsa. Det är så mycket i livet som inte går att förutse eller råda över.

– När jag skrev insändaren var det verkligen inte min mening att ”tigga”, utan för att jag ville belysa vilken hopplös situation jag, och många andra, befinner mig i och där barnen kommer i kläm.

I fredagens SLA beskrev en ”Trött mamma” sin svåra situation i en insändare. Hon skildrade ett liv som ofta saknar den riktiga glädjen på grund av dålig ekonomi och ohälsa – hemmet förfaller och hon ligger efter med hyran.

Familjens situation är så svår att mamman känner sig otillräcklig som människa och bär på en känsla av att hon är fullständigt värdelös. Hon gör allt för sina barn och de går alltid först, men klumpen i magen finns när hon går och lägger sig och likväl. Hon är trött och sliten och har en ständig känsla av att inte kunna göra tillräckligt för barnen – även om hon överöser dem med kärlek och bekräftelse. Men det blir inga fritidsaktiviteter som kostar, bara kläder och skor från second hand, inga semesterresor, någon enda gång går de till badhuset, vartannat år på bio.

”Varm i hjärtat”

Nu står det klart att det finns gott om människor som vill hjälpa familjen. Ett 20-tal personer har hört av sig till SLA – en del vill hjälpa till med kläder, skor, aktivitetskort eller andra saker som familjen behöver. Vissa vill till och med hjälpa dem ekonomiskt. En kvinna vill exempelvis betala den månadshyra som mamman ligger efter med.

– När jag hör det börjar jag gråta, jag blir alldeles varm i hjärtat! Det är helt otroligt att det finns så givmilda och generösa medmänniskor! Jag är tacksam mot alla som visat att de bryr sig om oss, de vet ju inte ens vem jag är, säger mamman.

– Men lika rörd blir jag över de som också har det knapert men ändå vill hjälpa till på olika sätt. Det känns otroligt!

Skövdemamman har svårt att sätta ord på sin tacksamhet.

Kände frustration

– Det känns som om ett tungt ok har fallit av mina axlar och så hade det känts även om jag inte fått konkret hjälp, bara det att folk visar omtanke gör att jag blir rörd.

Att skriva insändaren var ett sätt att få ut lite av all den frustration hon känner över sin situation

– Och kanske också att få några av samhällets ”höjdare” att reagera. Att ha det så här leder till ohälsa. Det är så mycket i livet som inte går att förutse eller råda över.

– När jag skrev insändaren var det verkligen inte min mening att ”tigga”, utan för att jag ville belysa vilken hopplös situation jag, och många andra, befinner mig i och där barnen kommer i kläm.