27 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Dubbla pass nästan varje dag

UPPSLAGET

18-åriga Falköpingsbon Ellinor Lindström är bikini fitness atlet och tränar sju dagar i veckan varav dubbla pass sex dagar.

Dans, ishockey, fotboll och nu gym. Ellinor har hållit igång fysiskt i stort sett hela sitt liv, men efter hån och kommentarer om att hon var för smal och saknade muskler, så följde hon för två år sedan med sin bror till gymmet.

Hon träffade Anna Apel, som tävlar i body fitness, och Aissa Boukachabia, som tävlar i body building, och de båda reagerade på Ellinors förmåga att addera vikt efter vikt när hon utförde knäböj och efter ett tag gymmade de tillsammans. Vänskapen har lett till att Ellinor ska delta i två tävlingar i bikini fitness närmre jul.

– Tävlingen går ut på att du utför fyra poseringar som domarna sedan bedömer jämsides med fysiken och utstrålningen du visar, förklarar Ellinor.

Hon jämför en bikini fitness atlet med en artist. Hon berättar att till skillnad från body building, där endast muskler bedöms, måste en bikini fitness atlet äga flera styrkor, inte bara en. Likaså är det med en artist, det krävs mer än en bra röst för att göra succé.

Inledningsvis var Ellinors motivation att, paradoxalt nog med tanke på det klassiska syftet med fitness att tappa vikt, att gå upp i vikt och få en större matlust. Nu är det hennes största hobby och hon ser en framtid som personlig tränare eller rådgivare inom träning.

– Det är fruktansvärt roligt att gymma och jag bevisar för alla och mig själv att jag klarar detta. Jag är inte klen! Att träna är ett fantastiskt sätt att ventilera sina tankar på, säger Ellinor.

Dans, ishockey, fotboll och nu gym. Ellinor har hållit igång fysiskt i stort sett hela sitt liv, men efter hån och kommentarer om att hon var för smal och saknade muskler, så följde hon för två år sedan med sin bror till gymmet.

Hon träffade Anna Apel, som tävlar i body fitness, och Aissa Boukachabia, som tävlar i body building, och de båda reagerade på Ellinors förmåga att addera vikt efter vikt när hon utförde knäböj och efter ett tag gymmade de tillsammans. Vänskapen har lett till att Ellinor ska delta i två tävlingar i bikini fitness närmre jul.

– Tävlingen går ut på att du utför fyra poseringar som domarna sedan bedömer jämsides med fysiken och utstrålningen du visar, förklarar Ellinor.

Hon jämför en bikini fitness atlet med en artist. Hon berättar att till skillnad från body building, där endast muskler bedöms, måste en bikini fitness atlet äga flera styrkor, inte bara en. Likaså är det med en artist, det krävs mer än en bra röst för att göra succé.

Inledningsvis var Ellinors motivation att, paradoxalt nog med tanke på det klassiska syftet med fitness att tappa vikt, att gå upp i vikt och få en större matlust. Nu är det hennes största hobby och hon ser en framtid som personlig tränare eller rådgivare inom träning.

– Det är fruktansvärt roligt att gymma och jag bevisar för alla och mig själv att jag klarar detta. Jag är inte klen! Att träna är ett fantastiskt sätt att ventilera sina tankar på, säger Ellinor.

  • Stina Kinnerbäck