27 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Oscar satsar för 2015

UPPSLAGET

Hårdträning många dagar i veckan är standard för Oscar Berg som tränar flera gånger i veckan.
– Det roligaste med att gymma är umgänget samt att alla på gymmet har något gemensamt, säger Oscar till Uppslaget.

Oscar Berg, 18 år från Skövde, tränar upp till nio gånger i veckan. Han har tränat på gym till och från i några år men det var först för ett och ett halvt år sedan som han började satsa på riktigt.

Efter årsskiftet ska Oscar börja tävla i mens physiqe som är en gren av body building. Under tävlingen så kollar domarna bland annat på symmetri, volym och posering. Detta bedöms och en vinnare utses.

Uppslaget frågar om det är många ungdomar som gymmar och om Oscar ser någon trend.

– När jag började träna för några år sedan var det inte många ungdomar som höll på men på senare tid har det ökat, svarar Oscar, som tror att det beror på att det i dag finns ett ideal som säger att killar ska ha stora muskler.

Oscars tips till folk som vill börja att träna på gym är att sätta en lagom nivå.

– Många som börjar att träna tror att de klarar mer än vad de gör. Jag kör efter mottot ”gör om, gör lätt” för att undvika skador. Sen får man inte glömma att ha kul heller, säger han slutligen till Uppslaget.

Oscar Berg, 18 år från Skövde, tränar upp till nio gånger i veckan. Han har tränat på gym till och från i några år men det var först för ett och ett halvt år sedan som han började satsa på riktigt.

Efter årsskiftet ska Oscar börja tävla i mens physiqe som är en gren av body building. Under tävlingen så kollar domarna bland annat på symmetri, volym och posering. Detta bedöms och en vinnare utses.

Uppslaget frågar om det är många ungdomar som gymmar och om Oscar ser någon trend.

– När jag började träna för några år sedan var det inte många ungdomar som höll på men på senare tid har det ökat, svarar Oscar, som tror att det beror på att det i dag finns ett ideal som säger att killar ska ha stora muskler.

Oscars tips till folk som vill börja att träna på gym är att sätta en lagom nivå.

– Många som börjar att träna tror att de klarar mer än vad de gör. Jag kör efter mottot ”gör om, gör lätt” för att undvika skador. Sen får man inte glömma att ha kul heller, säger han slutligen till Uppslaget.

  • Oscar Antonsson