27 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Träna för din egen skull

Självkänsla, känna sig nöjd, trygghet men även stolthet är själens kondition, en färskvara. En hälsosam kropp är en bra kropp, men vad är då hälsosamt? Är det att springa runt och lyfta skrot på gymmet 3-5 dagar i veckan eller är det kanske bara att ta en promenad om kvällarna?

Vad är egentligen hälsa och bra kost? Jag erkänner jag vet inte själv, som sjuåring började jag ägna mig åt sport och träning i alla former och där är jag fast än i dag.

Jag har spelat i allt för många lag, i allt för många sporter, jag har tävlat, jag har kämpat, jag har förlorat, jag har vunnit och jag har gjort det med så mycket glädje.

Jag mår bra av träning och jag kan må dåligt av träning men den stunden du känner att du kan göra vad som helst, när du hör pulsens ekande i huvudet, den stunden är faktiskt riktig läcker. Men träning är faktiskt inte det enda som får mig att må bra, det finns så mycket mer jag inte klarar mig utan och det är sådant som jag kallar hälsa. Det är saker som kärlek, familj, omtanke, värme och uppskattning. När jag mår som bäst är när jag får träna i den mängd jag vill, äta i den mängd jag vill, få kärlek och umgås med nära och kära.

Hälsa för mig är kanske inte alls samma sak som hälsa är för dig, vilket är helt förståeligt. För du är inte jag och jag är inte du. Men jag vet att både du och jag ser bilder på vältränade killar och tjejer som man bara drömmer över att man själv hade. Men vad är egentligen värt här i världen, är det att träna för att bli nöjd med sig själv eller är det för att må bra av det? Varför tveka på sig själv som person när det inte finns någon annan som du? Varför inte bara leva i vår generation, generationen fitness och verkligen visa vad fitness står för hos dig, och gör det med stolthet!

Jag vet vad jag vill åstadkomma med min träning. Det finns anledning att jag är nere tidiga morgnar på gymmet, och jag finner även anledning att gå ut en ruskigt regnig dag på fotbollsplanen med 110 procents fokus för det är det jag mår bra av. Jag tränar och sliter för min egen skull, ingen annans.

Vad är egentligen hälsa och bra kost? Jag erkänner jag vet inte själv, som sjuåring började jag ägna mig åt sport och träning i alla former och där är jag fast än i dag.

Jag har spelat i allt för många lag, i allt för många sporter, jag har tävlat, jag har kämpat, jag har förlorat, jag har vunnit och jag har gjort det med så mycket glädje.

Jag mår bra av träning och jag kan må dåligt av träning men den stunden du känner att du kan göra vad som helst, när du hör pulsens ekande i huvudet, den stunden är faktiskt riktig läcker. Men träning är faktiskt inte det enda som får mig att må bra, det finns så mycket mer jag inte klarar mig utan och det är sådant som jag kallar hälsa. Det är saker som kärlek, familj, omtanke, värme och uppskattning. När jag mår som bäst är när jag får träna i den mängd jag vill, äta i den mängd jag vill, få kärlek och umgås med nära och kära.

Hälsa för mig är kanske inte alls samma sak som hälsa är för dig, vilket är helt förståeligt. För du är inte jag och jag är inte du. Men jag vet att både du och jag ser bilder på vältränade killar och tjejer som man bara drömmer över att man själv hade. Men vad är egentligen värt här i världen, är det att träna för att bli nöjd med sig själv eller är det för att må bra av det? Varför tveka på sig själv som person när det inte finns någon annan som du? Varför inte bara leva i vår generation, generationen fitness och verkligen visa vad fitness står för hos dig, och gör det med stolthet!

Jag vet vad jag vill åstadkomma med min träning. Det finns anledning att jag är nere tidiga morgnar på gymmet, och jag finner även anledning att gå ut en ruskigt regnig dag på fotbollsplanen med 110 procents fokus för det är det jag mår bra av. Jag tränar och sliter för min egen skull, ingen annans.

  • Ida Johansson