28 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:53

Startar ny jultradition

SKÖVDE: Next satsar på julmarknad i Kyrkparken

FLYTT. Skövdes traditionella julmarknad byter plats. Next Skövde storsatsar på att skapa en ny stämningsfull tradition i Kyrkparken.
– Vi vill erbjuda en helt ny upplevelse, säger evenemangschefen Henrik Berggren.

Därmed fortsätter satsningen på att lägga fler evenemang i Kyrkparken i centrala Skövde. Den traditionella julmarknaden har i årtionden ägt rum på Hertig Johans torg, men nu flyttas hela evenemanget med scen och allt rakt över gatan ned mot parkytorna där både Matfestivalen och konserter arrangerats på senare tid.

– Kyrkparken är en outnyttjad resurs där vi tror att det finns förutsättningar att skapa en större helhetsupplevelse, säger Berggren som avslöjar att det bland annat kommer att satsas på belysning och utsmyckning.

Positiv respons

Inför beslutet att omplacera årets julmarknad till Kyrkparken har dialoger förts med både handeln och Svenska kyrkan. Responsen har enbart varit positiv och arbetet med att bygga upp nya marknadsbodar har inletts.

Premiär blir det under julskyltningshelgen (29-30/11) då bland annat SLA avslöjar årets Skövdelucia och årets snövit presenteras från den stora scenen. Även scouterna finns på plats.

– Sedan fortsätter vi med marknad i Kyrkparken helgen efter (6-7/12) och till luciahelgen (13-14/12) flyttar vi upp marknadsbodarna till allén utmed Drottninggatan för att knyta samman aktiviteterna vid Eric Ugglas plats under arrangemanget Julstämning med det som händer i centrum.

Ny tradition

Med julmarknaden på ny plats och i ny omgivning hoppas Next Skövde skapa en ny tradition för Skövdeborna som blir uppskattad och långlivad.

– Vilken stad som helst med ett torg kan ha en julmarknad men vi vill erbjuda något extra och utnyttja Kyrkparkens alla fördelar. Nu hoppas jag bara på snö och minusgrader så att vi får en härlig inramning.

Därmed fortsätter satsningen på att lägga fler evenemang i Kyrkparken i centrala Skövde. Den traditionella julmarknaden har i årtionden ägt rum på Hertig Johans torg, men nu flyttas hela evenemanget med scen och allt rakt över gatan ned mot parkytorna där både Matfestivalen och konserter arrangerats på senare tid.

– Kyrkparken är en outnyttjad resurs där vi tror att det finns förutsättningar att skapa en större helhetsupplevelse, säger Berggren som avslöjar att det bland annat kommer att satsas på belysning och utsmyckning.

Positiv respons

Inför beslutet att omplacera årets julmarknad till Kyrkparken har dialoger förts med både handeln och Svenska kyrkan. Responsen har enbart varit positiv och arbetet med att bygga upp nya marknadsbodar har inletts.

Premiär blir det under julskyltningshelgen (29-30/11) då bland annat SLA avslöjar årets Skövdelucia och årets snövit presenteras från den stora scenen. Även scouterna finns på plats.

– Sedan fortsätter vi med marknad i Kyrkparken helgen efter (6-7/12) och till luciahelgen (13-14/12) flyttar vi upp marknadsbodarna till allén utmed Drottninggatan för att knyta samman aktiviteterna vid Eric Ugglas plats under arrangemanget Julstämning med det som händer i centrum.

Ny tradition

Med julmarknaden på ny plats och i ny omgivning hoppas Next Skövde skapa en ny tradition för Skövdeborna som blir uppskattad och långlivad.

– Vilken stad som helst med ett torg kan ha en julmarknad men vi vill erbjuda något extra och utnyttja Kyrkparkens alla fördelar. Nu hoppas jag bara på snö och minusgrader så att vi får en härlig inramning.

  • Thomas Hagström