05 nov 2014 07:00

23 jan 2015 15:53

Foto:

Nu ska vi bli ännu bättre

Sla.se fyller ett år! Det är nu ett år sedan som tidningens sajt lanserades och chefredaktör Niclas Lindstrand ser tillbaks på ett lyckat år fullt av snabba nyheter, tekniska satsningar och nöjda läsare.

Det har hänt mycket det senaste året. Stormen Sven, regeringsskifte, värmebölja, översvämningar och – en eventuell – ubåtsjakt. Men framför allt: sla.se har klivit in på nyhetsområdet och levererat senaste nytt för flera skaraborgska kommuner.

Sajten sjösattes 5 november 2013 och det innebär alltså att sla.se nu fyller ett år.

– Det har gått snabbt på många sätt och vis och efter ett år är vi störst på nyheter i Skövde! säger en glad chefredaktör, Niclas Lindstrand.

– Nu bjuder vi in alla våra läsare på det stora kalas som redan finns genom att direktsända firandet från Kulturhuset via webb-tv.

Fler nyheter

Ett stort erbjudande om en gratis digital prenumeration pågår för fullt – där man dessutom kan vinna en läsplatta – och nu tar sla.se nya tag för att växa ännu mer och bli ännu starkare.

– Nu ska vi hålla ett högre utvecklingstempo och vi kommer att testa på mycket nytt både innehållsmässigt och när det gäller teknik, för det ska alltid hända nya saker på sla.se. Vi har en hög IT-mognad i Skövde med högskolan och Gothia science park som går i täten, och det märks att Skövde är en stad som växer och mår bra – sla.se har flera tusen läsare som besöker sajten flera gånger dagligen för att få veta det senaste, säger Niclas Lindstrand, och avslöjar en första förändring:

– Från och med onsdag så kommer alla artiklar på sla.se att vara öppna för kommentering. Det krävs fortfarande ett konto på Disqus, hur man skapar det går att läsa på sla.se, och nu hoppas vi på en ännu större debatt om lokala frågor.

Mest populära artiklarna

Väldigt mycket av materialet på sla.se har lockat till stor läsning under sajtens första år.

Allra mest läst har artikeln Äldre får inte åka raggarbil blivit.

Badstopp i nya Boulognersjön följer där efter och tredjeplatsen kniper Byggskandal på nya Billingskolan tätt följt av Webb-tv: Slakteribyggnad förstörd i brand och Västra stambanan öppen efter olycka.

Det har hänt mycket det senaste året. Stormen Sven, regeringsskifte, värmebölja, översvämningar och – en eventuell – ubåtsjakt. Men framför allt: sla.se har klivit in på nyhetsområdet och levererat senaste nytt för flera skaraborgska kommuner.

Sajten sjösattes 5 november 2013 och det innebär alltså att sla.se nu fyller ett år.

– Det har gått snabbt på många sätt och vis och efter ett år är vi störst på nyheter i Skövde! säger en glad chefredaktör, Niclas Lindstrand.

– Nu bjuder vi in alla våra läsare på det stora kalas som redan finns genom att direktsända firandet från Kulturhuset via webb-tv.

Fler nyheter

Ett stort erbjudande om en gratis digital prenumeration pågår för fullt – där man dessutom kan vinna en läsplatta – och nu tar sla.se nya tag för att växa ännu mer och bli ännu starkare.

– Nu ska vi hålla ett högre utvecklingstempo och vi kommer att testa på mycket nytt både innehållsmässigt och när det gäller teknik, för det ska alltid hända nya saker på sla.se. Vi har en hög IT-mognad i Skövde med högskolan och Gothia science park som går i täten, och det märks att Skövde är en stad som växer och mår bra – sla.se har flera tusen läsare som besöker sajten flera gånger dagligen för att få veta det senaste, säger Niclas Lindstrand, och avslöjar en första förändring:

– Från och med onsdag så kommer alla artiklar på sla.se att vara öppna för kommentering. Det krävs fortfarande ett konto på Disqus, hur man skapar det går att läsa på sla.se, och nu hoppas vi på en ännu större debatt om lokala frågor.

Mest populära artiklarna

Väldigt mycket av materialet på sla.se har lockat till stor läsning under sajtens första år.

Allra mest läst har artikeln Äldre får inte åka raggarbil blivit.

Badstopp i nya Boulognersjön följer där efter och tredjeplatsen kniper Byggskandal på nya Billingskolan tätt följt av Webb-tv: Slakteribyggnad förstörd i brand och Västra stambanan öppen efter olycka.

  • Carl Johan Hjerpe

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.