06 nov 2014 16:29

23 jan 2015 15:53

Kalas för alla när Kulturhuset firar 50 år

SKÖVDE: Kultur och folkbildning

Från barnteater för de minsta till fäktning och internationella frågor.
– Det finns något för alla, det kan jag garantera, säger bibliotekschefen Anna Gullstrand om lördagens Kultur- och folkbildningskalas i Skövde kulturhus.

Skövde kulturhus fyller 50 i år och det uppmärksammas på flera sätt. Bland annat med ett Kultur- och folkbildningskalas för alla.

– Det är fantastiskt roligt och vi är jättemånga inblandade. Det är Skaraborgs studieförbund, föreningar och kulturförvaltningen. Vi bjuder på tårta så långt den räcker, säger bibliotekschefen Anna Gullstrand och tillägger att alla besökare som fyller 50 i år får en jubileumsskrift.

I Freja blir det scenprogram och där dyker bland annat minnesmästaren Jonas von Essen, författaren/krönikören/filmaren Ronnie Sandahl och Skövdebandet Browsing Collection upp.

I Valhall finns studieförbund och föreningar på plats. Där blir det även dans, men också fäktning. I Balder är det workshop i körsång. I entréhallen bjuds det på sång av körer och ensembler. Där blir det också invigning av konstverket Gelbfanger.

I stadsbiblioteket blir det teater för barn, lässtafett och släktforskning. I konstmuseet och konsthallen hålls guidade visningar. I Odeon blir det film liksom i Kulturiet. I Rolandz loge är det tyst replokal och DJ-bås. På Kulturhustorget blir det Parkour.

I grannhuset, Rosa huset, är det också aktiviteter.

Skövde kulturhus fyller 50 i år och det uppmärksammas på flera sätt. Bland annat med ett Kultur- och folkbildningskalas för alla.

– Det är fantastiskt roligt och vi är jättemånga inblandade. Det är Skaraborgs studieförbund, föreningar och kulturförvaltningen. Vi bjuder på tårta så långt den räcker, säger bibliotekschefen Anna Gullstrand och tillägger att alla besökare som fyller 50 i år får en jubileumsskrift.

I Freja blir det scenprogram och där dyker bland annat minnesmästaren Jonas von Essen, författaren/krönikören/filmaren Ronnie Sandahl och Skövdebandet Browsing Collection upp.

I Valhall finns studieförbund och föreningar på plats. Där blir det även dans, men också fäktning. I Balder är det workshop i körsång. I entréhallen bjuds det på sång av körer och ensembler. Där blir det också invigning av konstverket Gelbfanger.

I stadsbiblioteket blir det teater för barn, lässtafett och släktforskning. I konstmuseet och konsthallen hålls guidade visningar. I Odeon blir det film liksom i Kulturiet. I Rolandz loge är det tyst replokal och DJ-bås. På Kulturhustorget blir det Parkour.

I grannhuset, Rosa huset, är det också aktiviteter.