10 nov 2014 09:00

23 jan 2015 15:53

Åkte till Norge för att jobba

Efter studenten packade Jesper Nordström ned livet i en resväska och åkte till Norge. Den enda tryggheten han hade med sig var ett garanterat arbete som servitör på ett hotell. Han hade gjort praktik där när han fortfarande gick på gymnasiet.

Även om Jesper hade en trygghet i att ha haft kontakt med personer som arbetat på hotellet tycker han att en borde testa och anta utmaningen att bara ge sig iväg. Om du, trots att svenska ungdomar är väldigt eftertraktade i Norge, inte skulle finna ett arbete är det bara att resa hem igen.

Jesper hade samlat ihop ett kapital att röra sig med så att han inte behövde oroa sig för att bli kvar i Norge om han skulle bli utan arbete. Eftersom Jesper får mer lön i Norge än han skulle fått i Sverige har han satt upp ett mål om att spara så mycket pengar han kan genom att undvika restauranger, biografer och andra dyra nöjen. Han sparar så mycket han kan utav sin lön och passar på att storhandla i Sverige där maten är billigare.

När Jesper funderar på att resa iväg till sommaren har han fått en ny punkt på sitt CV i form av ett arbete på ett stort hotell i Norge samt samlat på sig kontakter, erfarenheter och en ekonomi till sin resa tack vare arbetet på hotellet.

Även om Jesper hade en trygghet i att ha haft kontakt med personer som arbetat på hotellet tycker han att en borde testa och anta utmaningen att bara ge sig iväg. Om du, trots att svenska ungdomar är väldigt eftertraktade i Norge, inte skulle finna ett arbete är det bara att resa hem igen.

Jesper hade samlat ihop ett kapital att röra sig med så att han inte behövde oroa sig för att bli kvar i Norge om han skulle bli utan arbete. Eftersom Jesper får mer lön i Norge än han skulle fått i Sverige har han satt upp ett mål om att spara så mycket pengar han kan genom att undvika restauranger, biografer och andra dyra nöjen. Han sparar så mycket han kan utav sin lön och passar på att storhandla i Sverige där maten är billigare.

När Jesper funderar på att resa iväg till sommaren har han fått en ny punkt på sitt CV i form av ett arbete på ett stort hotell i Norge samt samlat på sig kontakter, erfarenheter och en ekonomi till sin resa tack vare arbetet på hotellet.

  • Stina Kinnerbäck