10 nov 2014 09:00

23 jan 2015 15:53

Jonathan vill bli lärling

Jonathan Holmström går trean och läser VVS och fastighet på Kavelbro. Efter att han har tagit studenten så har Jonathan planer på att bli lärling.

Jonathan tycker att bli lärling är det bästa valet som han kan göra just nu. För att få sitt rörmokarecertifikat så måste Jonathan läsa ett antal timmar och tre år i skolan räcker inte för att få det här certifikatet.

Han måste välja mellan att gå lärling i två år eller så kan han fortsätta utbilda sig på yrkeshögskolan. Men om man går lärling så kan man få betalt också, man slipper ta studielån och man kan dessutom lära sig om företaget man praktiserar åt vilket gör det betydligt lättare att få ett fast jobb där när utbildningen är slut.

Men Jonathan är rätt så positiv om framtiden.

– Om allt går som det ska så kommer jag in som lärling direkt. Jag gör det och pluggar och klarar provet och då hoppas jag bli fastanställd där och jobba med det.

Jonathan tycker att bli lärling är det bästa valet som han kan göra just nu. För att få sitt rörmokarecertifikat så måste Jonathan läsa ett antal timmar och tre år i skolan räcker inte för att få det här certifikatet.

Han måste välja mellan att gå lärling i två år eller så kan han fortsätta utbilda sig på yrkeshögskolan. Men om man går lärling så kan man få betalt också, man slipper ta studielån och man kan dessutom lära sig om företaget man praktiserar åt vilket gör det betydligt lättare att få ett fast jobb där när utbildningen är slut.

Men Jonathan är rätt så positiv om framtiden.

– Om allt går som det ska så kommer jag in som lärling direkt. Jag gör det och pluggar och klarar provet och då hoppas jag bli fastanställd där och jobba med det.

  • Carl Reynolds