10 nov 2014 09:00

23 jan 2015 15:53

Ska jobba som au pair

Julia Andersson, 18, slutar trean till sommaren och för henne väntar ett äventyr som au pair i USA.

– Jag älskar barn och vill komma ifrån Sverige ett tag för att få nya erfarenheter, uppleva nya grejer och gå på collage. Min utlandsresa och arbete som barnpassare kommer ge mig mycket, berättar hon.

– Jag vill få nya härliga minnen, vänner, förbättra min engelska och självklart uppleva något nytt!

Men vad krävs då för att bli au pair? Julia berättar att det behövs 200 timmars barnerfarenhet, man måste ha ett prickfritt brottsregister, genomgå en hälsokontroll och självklart vara öppen för nya grejer och vara beredd på att lämna sina nära och kära. Så hur löser man ekonomin, när man reser bort till ett annat land?

– Man får 200 dollar i lön varje månad av sina familjer som man bor hos, men jag har även sparade pengar till nöjen och annat som jag vill göra när jag är där.

I framtiden vill Julia plugga utomlands på Art school

– Jag vill inte bo i Sverige men jag kommer nog komma hem efter min period som au pair för att tjäna lite pengar och träffa familjen och vänner igen men sedan drar jag nog vidare, men man vet aldrig!

– Jag älskar barn och vill komma ifrån Sverige ett tag för att få nya erfarenheter, uppleva nya grejer och gå på collage. Min utlandsresa och arbete som barnpassare kommer ge mig mycket, berättar hon.

– Jag vill få nya härliga minnen, vänner, förbättra min engelska och självklart uppleva något nytt!

Men vad krävs då för att bli au pair? Julia berättar att det behövs 200 timmars barnerfarenhet, man måste ha ett prickfritt brottsregister, genomgå en hälsokontroll och självklart vara öppen för nya grejer och vara beredd på att lämna sina nära och kära. Så hur löser man ekonomin, när man reser bort till ett annat land?

– Man får 200 dollar i lön varje månad av sina familjer som man bor hos, men jag har även sparade pengar till nöjen och annat som jag vill göra när jag är där.

I framtiden vill Julia plugga utomlands på Art school

– Jag vill inte bo i Sverige men jag kommer nog komma hem efter min period som au pair för att tjäna lite pengar och träffa familjen och vänner igen men sedan drar jag nog vidare, men man vet aldrig!

  • Ida Johansson