14 nov 2014 09:57

23 jan 2015 15:30

Blottar-utredningen nära ett avgörande

Polisen har hoppas om att komma till ett avgörande i utredningen om blottaren som synts på ett flertal platser i Skövde.
– Vi tror att det blir inom kort, säger Magnus Karlsson vid Skövdepolisen till SLA.

Uppenbarligen har polisen en hel del att gå på i utredningen om Skövdeblottaren, men exakt vad vill utredningsbefälet Magnus Karlsson inte avslöja.

– Jag kan inte säga så mycket om utredningen för närvarande mer än att vi arbetar efter en fastlagd hypotes, nu ska vi stärka den ytterligare, säger Karlsson.

– Det innebär att vi jobbar på med utredningen. Förhoppningsvis ska detta ge ett avgörande resultat inom kort.

Karlsson vill inte säga om granskningen av övervakningsfilmer har gett något.

– Jag kan inte gå in på detaljer i utredningen i nuläget.

Polisen har inte fått in fler anmälningar om att blottaren har synts till igen. Men man har arbetat vidare med de händelser från förra veckan då mannen med bar underkropp, men med skor och jacka, blottade sig bland annat i området kring Elins Esplanad och i Skultorp. De kvinnor som utsattes för gärningarna har också uppgett för polisen att mannen onanerade framför dem. Vid ett tillfälle ska han också ha försökt att stoppa en cyklande kvinna.

Under förra helgen skulle en man också ha blottat sig på en Skövdebuss och polisen trodde inledningsvis att det var samma gärningsman, men busshändelsen kunde snart avskrivas då det till slut visade sig vara en annan man och det finns heller ingen misstanke om brott.

Uppenbarligen har polisen en hel del att gå på i utredningen om Skövdeblottaren, men exakt vad vill utredningsbefälet Magnus Karlsson inte avslöja.

– Jag kan inte säga så mycket om utredningen för närvarande mer än att vi arbetar efter en fastlagd hypotes, nu ska vi stärka den ytterligare, säger Karlsson.

– Det innebär att vi jobbar på med utredningen. Förhoppningsvis ska detta ge ett avgörande resultat inom kort.

Karlsson vill inte säga om granskningen av övervakningsfilmer har gett något.

– Jag kan inte gå in på detaljer i utredningen i nuläget.

Polisen har inte fått in fler anmälningar om att blottaren har synts till igen. Men man har arbetat vidare med de händelser från förra veckan då mannen med bar underkropp, men med skor och jacka, blottade sig bland annat i området kring Elins Esplanad och i Skultorp. De kvinnor som utsattes för gärningarna har också uppgett för polisen att mannen onanerade framför dem. Vid ett tillfälle ska han också ha försökt att stoppa en cyklande kvinna.

Under förra helgen skulle en man också ha blottat sig på en Skövdebuss och polisen trodde inledningsvis att det var samma gärningsman, men busshändelsen kunde snart avskrivas då det till slut visade sig vara en annan man och det finns heller ingen misstanke om brott.