14 nov 2014 16:00

23 jan 2015 15:54

Personalen utklädd till litterära figurer

Barnboksveckan på Billingskolan avslutades med att personalen var utklädd till litterära figurer. I slutet av dagen visade alla upp sig på catwalken i aulan till jubel och applåder.

Personalen på Billingskolan var sig inte riktigt lik under fredagen. Rektorn Annika Lund, till exempel, såg ut som Barbapapa.

– När det var rast på förmiddagen så var det en hel flock elever som stod och tittade in genom fönstret till personalrummet. De pekade, skrattade, grejade och hade sig, berättar hon med ett skratt.

Att lärarna var utklädda har sin logiska förklaring, det var avslutning på barnboksveckan.

– Vi har lagt fokus på den nationella läsdagen som var under torsdagen. Äldre elever läste sagor för de yngre. På mellanstadiet har vi haft en läsutmaning där föräldrar och lärare har utmanat barnen på vem som läser flest antal sidor under en vecka. I dag (läs i går) rundar vi av det hela med att personalen, det är frivilligt, är utklädd till litterära figurer, säger Maria Bankler, lärare i årskurs 6 och för dagen utklädd till Greta.

Alla figurer visade upp sig i aulan. Det hela ramades in med en känsla av Tusen och en natt. Eleverna fick några ledtrådar för att gissa vilken figur som skulle komma in. Katt, hönor och uppfinningsrik. Vem blir det? Petsson förstås. Han var på jakt efter Findus och räven.

Så fortsatte figurkavalkaden. Listan kan göras lång, här kommer några exempel: Ronja, Rödluvan och vargen, Prinsessan Leia. Pippi, Lotta på Bråkmakargatan, Cruella De Vil och Pappa Hedenhös. Slutligen fick eleverna med sig ett budskap:

– Läs en bok, bli jätteklok.

Personalen på Billingskolan var sig inte riktigt lik under fredagen. Rektorn Annika Lund, till exempel, såg ut som Barbapapa.

– När det var rast på förmiddagen så var det en hel flock elever som stod och tittade in genom fönstret till personalrummet. De pekade, skrattade, grejade och hade sig, berättar hon med ett skratt.

Att lärarna var utklädda har sin logiska förklaring, det var avslutning på barnboksveckan.

– Vi har lagt fokus på den nationella läsdagen som var under torsdagen. Äldre elever läste sagor för de yngre. På mellanstadiet har vi haft en läsutmaning där föräldrar och lärare har utmanat barnen på vem som läser flest antal sidor under en vecka. I dag (läs i går) rundar vi av det hela med att personalen, det är frivilligt, är utklädd till litterära figurer, säger Maria Bankler, lärare i årskurs 6 och för dagen utklädd till Greta.

Alla figurer visade upp sig i aulan. Det hela ramades in med en känsla av Tusen och en natt. Eleverna fick några ledtrådar för att gissa vilken figur som skulle komma in. Katt, hönor och uppfinningsrik. Vem blir det? Petsson förstås. Han var på jakt efter Findus och räven.

Så fortsatte figurkavalkaden. Listan kan göras lång, här kommer några exempel: Ronja, Rödluvan och vargen, Prinsessan Leia. Pippi, Lotta på Bråkmakargatan, Cruella De Vil och Pappa Hedenhös. Slutligen fick eleverna med sig ett budskap:

– Läs en bok, bli jätteklok.