15 nov 2014 09:00

23 jan 2015 15:54

AT-läkare utsåg Årets kärndoktor

Fem var nominerade men bara en kunde vinna. Under fredagskvällen utsågs årets Kärndoktor i en ceremoni på Scandic Billingen. I år gick priset till Gustav Orrsjö som tog emot vandringspriset som hunnit fylla 25 år.

Priset instiftades 1990 för att uppmuntra handledningen av AT-läkare. Varje år har klinikerna och vårdcentralerna runt om i Skaraborg ett 50-tal AT-läkare. Under sin 21 månader långa tjänstgöring kan de nominera sina handledare till utmärkelsen Årets kärndoktor.

– Lite hetsigt, på ett positivt sätt, säger AT-läkaren Selamawit Mekuria som varit med och arrangerat årets festligheter.

– Det är en stor ära att få kalla sig det och många kända läkare inom branschen har tidigare fått utmärkelsen.

Att vara en god förebild, visa pedagogiska talanger och ha ett ärligt engagemang är några av kriterierna som ska uppfyllas.

SLA träffade de fem nominerade innan priset delades ut.

– Man blir peppad bara av att vara nominerad. Priset är hedrande och det har en stor betydlese för fortsatta rekryteringar, ansåg gruppen

Årets motivering: ”Alltid tillgänglig och uppmuntrande. En utmärkt pedagog. Utöver att han är en exemplarisk handledare så visar han att medicinakuten kan vara både spännande och rolig. Otroligt bra handledare. Mycket pedagogisk och har ett stort hjärta för det han gör. Tar väl hand om studenter och AT-läkare. Har mycket kunskap och kan förmedla det till andra. Trevlig, alltid ett leende. Gillar att lära ut, är bra på att ge stöd när något inte gått som man tänkt. Känns alltid tryggt att jobba med Gustav.”

Priset instiftades 1990 för att uppmuntra handledningen av AT-läkare. Varje år har klinikerna och vårdcentralerna runt om i Skaraborg ett 50-tal AT-läkare. Under sin 21 månader långa tjänstgöring kan de nominera sina handledare till utmärkelsen Årets kärndoktor.

– Lite hetsigt, på ett positivt sätt, säger AT-läkaren Selamawit Mekuria som varit med och arrangerat årets festligheter.

– Det är en stor ära att få kalla sig det och många kända läkare inom branschen har tidigare fått utmärkelsen.

Att vara en god förebild, visa pedagogiska talanger och ha ett ärligt engagemang är några av kriterierna som ska uppfyllas.

SLA träffade de fem nominerade innan priset delades ut.

– Man blir peppad bara av att vara nominerad. Priset är hedrande och det har en stor betydlese för fortsatta rekryteringar, ansåg gruppen

Årets motivering: ”Alltid tillgänglig och uppmuntrande. En utmärkt pedagog. Utöver att han är en exemplarisk handledare så visar han att medicinakuten kan vara både spännande och rolig. Otroligt bra handledare. Mycket pedagogisk och har ett stort hjärta för det han gör. Tar väl hand om studenter och AT-läkare. Har mycket kunskap och kan förmedla det till andra. Trevlig, alltid ett leende. Gillar att lära ut, är bra på att ge stöd när något inte gått som man tänkt. Känns alltid tryggt att jobba med Gustav.”

  • Rikard Jansson