26 nov 2014 11:48

23 jan 2015 15:54

Diggiloo på väg till Skövde

Diggiloo-turnén kan vara på väg till Boulogner nästa sommar.
– Vi jobbar på det och hoppas få det klart inom kort, säger evenemangschefen Henrik Berggren.

Diggiloo har de senaste två åren stannat till vid Ånaplan i Tibro och även i Lidköping men nu kan turen vara kommen till Skövdeborna igen. I sådana fall är det Boulognerskogen som är aktuell som spelplats.

– Vi har fått en förfrågan av arrangören och det är givetvis ett väldigt intressant evenemang som vi gärna vill ha till Skövde. Det är familjär underhållning som erbjuder något för de allra flesta. Min förhoppning är att allt går i lås de närmaste dagarna, bekräftar evenemangschefen Henrik Berggren för SLA.

Diggiloo, som startades 2003 av Lasse Holm, har vuxit till en Sveriges största sommarturnér och brukar locka drygt en miljon besökare varje år. Årets uppsättning bestod bland annat av artister som Lena Philipsson, Nanne Grönvall, Eric Gadd, Jessica Andersson, Erik Segerstedt och komikern Per Andersson.

Om planerna går i lås blir det första gången sedan 2006 som Diggiloo gästar Skövde och Boulogner. Då bestod artisterna av Amy Diamond, Caroline Wennergren, Lasse Kronér, Pernilla Wahlgren Elisabeth Andreassen, Lotta Engberg, Jessica Andersson, Magnus Bäcklund och Thomas Petersson.

Turnéplan och artister för sommaren 2015 är ännu inte offentliga, men enligt arrangören Krall Entertainments hemsida släpps biljetterna till sommarens turné den 6 december.

Diggiloo har de senaste två åren stannat till vid Ånaplan i Tibro och även i Lidköping men nu kan turen vara kommen till Skövdeborna igen. I sådana fall är det Boulognerskogen som är aktuell som spelplats.

– Vi har fått en förfrågan av arrangören och det är givetvis ett väldigt intressant evenemang som vi gärna vill ha till Skövde. Det är familjär underhållning som erbjuder något för de allra flesta. Min förhoppning är att allt går i lås de närmaste dagarna, bekräftar evenemangschefen Henrik Berggren för SLA.

Diggiloo, som startades 2003 av Lasse Holm, har vuxit till en Sveriges största sommarturnér och brukar locka drygt en miljon besökare varje år. Årets uppsättning bestod bland annat av artister som Lena Philipsson, Nanne Grönvall, Eric Gadd, Jessica Andersson, Erik Segerstedt och komikern Per Andersson.

Om planerna går i lås blir det första gången sedan 2006 som Diggiloo gästar Skövde och Boulogner. Då bestod artisterna av Amy Diamond, Caroline Wennergren, Lasse Kronér, Pernilla Wahlgren Elisabeth Andreassen, Lotta Engberg, Jessica Andersson, Magnus Bäcklund och Thomas Petersson.

Turnéplan och artister för sommaren 2015 är ännu inte offentliga, men enligt arrangören Krall Entertainments hemsida släpps biljetterna till sommarens turné den 6 december.