27 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

En stor gåva som blir till ny gåva

Jultomtarna fick bidrag till presentkorten

Presentkortsutdelningen pågår för fullt hos Sällskapet Jultomtarna och efter onsdagens gåva från Länsförsäkringar kan ytterligare barn och ungdomar få en julklapp.

– Vi har lovat våra kunder att skänka en del pengar till goda ändamål. Förra året skänkte vi till KSS och i år Sällskapet Jultomtarna. Det känns väldigt bra och vi gillar särskilt att det inte försvinner några pengar på vägen, utan att de går till de som behöver dem, säger Roger Nero på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

På onsdagen lämnade han över en symbolisk check på 25 000 kronor till Jultomtarnas Lennart Andersson.

– De här pengarna betyder att ytterligare ett antal barn kan få ett presentkort på 1 800 kronor av oss. Vi har delat ut till 320 barn hittills men det kan bli några till, säger Lennart Andersson.

Gåvor blir gåvor

Presentkorten som Jultomtarna delar ut går att handla kläder och skor för och de flesta som ansöker om julgåvan beviljas den också. Kraven är att man ska vara behövande, bo i Skövde kommun och vara i åldrarna 6 till 16 år.

Presentkorten finansierar Jultomtarna genom främst gåvor från företag och organisationer av olika slag. Insamlingen pågår hela året men extra mycket att göra blir det av naturliga skäl i november och december.

– Vi är oerhört tacksamma för alla bidrag, säger Lennart Andersson.

– Och vi vill tacka våra kunder som möjliggör att vi kan skänka de här 25 000 kronorna, säger Roger Nero.

– Vi har lovat våra kunder att skänka en del pengar till goda ändamål. Förra året skänkte vi till KSS och i år Sällskapet Jultomtarna. Det känns väldigt bra och vi gillar särskilt att det inte försvinner några pengar på vägen, utan att de går till de som behöver dem, säger Roger Nero på Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

På onsdagen lämnade han över en symbolisk check på 25 000 kronor till Jultomtarnas Lennart Andersson.

– De här pengarna betyder att ytterligare ett antal barn kan få ett presentkort på 1 800 kronor av oss. Vi har delat ut till 320 barn hittills men det kan bli några till, säger Lennart Andersson.

Gåvor blir gåvor

Presentkorten som Jultomtarna delar ut går att handla kläder och skor för och de flesta som ansöker om julgåvan beviljas den också. Kraven är att man ska vara behövande, bo i Skövde kommun och vara i åldrarna 6 till 16 år.

Presentkorten finansierar Jultomtarna genom främst gåvor från företag och organisationer av olika slag. Insamlingen pågår hela året men extra mycket att göra blir det av naturliga skäl i november och december.

– Vi är oerhört tacksamma för alla bidrag, säger Lennart Andersson.

– Och vi vill tacka våra kunder som möjliggör att vi kan skänka de här 25 000 kronorna, säger Roger Nero.

  • Carl Johan Hjerpe