02 dec 2014 21:12

23 jan 2015 15:55

Gott men kostsamt med egen mat

Mat. Mat. Mat. Kosttillskott. Ännu mer mat. Jag vet inte hur många matkassar jag har burit hem denna månaden.

Men jag kan med stor sannolikhet säga att studiebidraget räckte i högst en vecka. Är du som jag väldigt kräsen med vad du stoppar i dig och kanske har med egen lunch till skolan, rekommenderar jag dig att planera veckans matinköp och göra en matbudget. Skriv upp exakt vad som ska handlas under veckorna och jämför olika priser på de varor du behöver.

Kommer det vara extrapris på något livsmedel under veckan? Ta en kik i matbutikernas reklamtidningar, bunkra upp frysen med billiga råvaror och anpassa matsedeln efter säsong så blir det billigare i längden. Och släng för tusan inte resterna, koka ihop en smarrig veckans-leftovers-gryta istället!

Men jag kan med stor sannolikhet säga att studiebidraget räckte i högst en vecka. Är du som jag väldigt kräsen med vad du stoppar i dig och kanske har med egen lunch till skolan, rekommenderar jag dig att planera veckans matinköp och göra en matbudget. Skriv upp exakt vad som ska handlas under veckorna och jämför olika priser på de varor du behöver.

Kommer det vara extrapris på något livsmedel under veckan? Ta en kik i matbutikernas reklamtidningar, bunkra upp frysen med billiga råvaror och anpassa matsedeln efter säsong så blir det billigare i längden. Och släng för tusan inte resterna, koka ihop en smarrig veckans-leftovers-gryta istället!

  • Johanna Granlund