02 dec 2014 14:37

23 jan 2015 15:54

Nu slutar Hedihn som hotelldirektör

SKÖVDE: Storhotellet har fått ny chef

Johan Hedihn har slutat som hotelldirektör på First hotel Billingehus – efter bara ett par år på posten. Men avhoppet beror inte på någon schism med ägaren Asmund Haare.
– Nej, men det var dags för mig att göra något annat.

Johan Hedihn tillträdde som hotelldirektör för First hotel Billingehus i mars 2013. I fredags gjorde han sin sista arbetsdag på hotellet.

– Det har varit ett fantastiskt roligt arbete, hotellet är en fantastisk arbetsplats och det finns en otroligt stor utvecklingspotential. Jag har lagt mycket tid och energi där och har känt ett tag att det är dags att gå vidare, säger Hedihn till SLA.

Snabbt uppbrott

– Fram till i förra veckan hade jag trots allt fortfarande en övertygelse om att jag skulle arbeta vidare, men jag har kommit till insikt om att göra något annat och efter diskussioner med min chef tog jag beslutet att lämna arbetet.

Hedinh är medveten om att det snabba uppbrottet leder till spekulationer om orsaken.

– Det förstår jag. Men det finns ingen konflikt eller schism här. Det handlar om att jag i stället lockas av andra arbetsuppgifter.

Han hoppas att han ska ha klart med ett nytt arbete inom kort. Var och vad det är för arbete vill han inte alls kommentera.

– Nej, eftersom det inte är klart blir det bara dumt. Men jag lovar att återkomma.

Hedihn säger också att det finns personliga skäl till att han slutar.

Det finns redan en efterträdare på hotelldirektörsposten.

”Hedrad och smickrad”

Niklas Sjöblom fick frågan nyligen om han kunde tänka sig att ta över – och det kunde han. I måndags gjorde han sin första arbetsdag på hotellet.

– Jag känner mig hedrad och smickrad över att få frågan och jag arbetade faktiskt på hotellet 1997, då med försäljning.

Erfaren ny chef

Arbetet som hotelldirektör är heller inte nytt för Niklas Sjöblom – han har varit i hotellbranschen sedan 1985 och många av åren just som hotelldirektör. Han var också vd och grundare av Wisby strand och även vd på konferenshotellet Aronsborg i Bålsta. De senaste åren har han drivit ett eget konsultbolag.

Johan Hedihn tillträdde som hotelldirektör för First hotel Billingehus i mars 2013. I fredags gjorde han sin sista arbetsdag på hotellet.

– Det har varit ett fantastiskt roligt arbete, hotellet är en fantastisk arbetsplats och det finns en otroligt stor utvecklingspotential. Jag har lagt mycket tid och energi där och har känt ett tag att det är dags att gå vidare, säger Hedihn till SLA.

Snabbt uppbrott

– Fram till i förra veckan hade jag trots allt fortfarande en övertygelse om att jag skulle arbeta vidare, men jag har kommit till insikt om att göra något annat och efter diskussioner med min chef tog jag beslutet att lämna arbetet.

Hedinh är medveten om att det snabba uppbrottet leder till spekulationer om orsaken.

– Det förstår jag. Men det finns ingen konflikt eller schism här. Det handlar om att jag i stället lockas av andra arbetsuppgifter.

Han hoppas att han ska ha klart med ett nytt arbete inom kort. Var och vad det är för arbete vill han inte alls kommentera.

– Nej, eftersom det inte är klart blir det bara dumt. Men jag lovar att återkomma.

Hedihn säger också att det finns personliga skäl till att han slutar.

Det finns redan en efterträdare på hotelldirektörsposten.

”Hedrad och smickrad”

Niklas Sjöblom fick frågan nyligen om han kunde tänka sig att ta över – och det kunde han. I måndags gjorde han sin första arbetsdag på hotellet.

– Jag känner mig hedrad och smickrad över att få frågan och jag arbetade faktiskt på hotellet 1997, då med försäljning.

Erfaren ny chef

Arbetet som hotelldirektör är heller inte nytt för Niklas Sjöblom – han har varit i hotellbranschen sedan 1985 och många av åren just som hotelldirektör. Han var också vd och grundare av Wisby strand och även vd på konferenshotellet Aronsborg i Bålsta. De senaste åren har han drivit ett eget konsultbolag.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.