02 dec 2014 21:13

23 jan 2015 15:55

Räckte till mat och musik

Jag klarade mig något bättre än vad jag brukar och lyckades få pengarna att räcka i 18 dagar.

Jag hade lite otur för att jag var tvungen att reperera en gitarr och jag ville se till att det gick som det skulle, så jag lämnade in den i en musikbutik. Detta kostade 500 kronor. De sista 600 kronorna gick på pizza och Mcdonalds. Jag ångrar ingenting. Men mitt tips för att sköta ditt ekonomi är att låta bli att impulsköpa saker och ting. Stanna upp och tänk en stund, behöver jag verkligen det här? Till exempel var jag otroligt nära på att köpa en gående leksaksminigris häromdagen (walking toy pig) som jag tyckte var otroligt söt. Liksom hur ofta ser man en liten söt gris gå runt och nuffa samtidigt som den ler? Inte alls ofta. Jag ville ha den här söta grisen. Problemet var att den här grisen skulle kosta mig 200 kr så jag bestämde mig för att chilla och vänta lite. Jag sa till mig själv att om jag fortfarande ville ha grisen dagen efter så kunde jag köpa den. Än så länge så äger jag ingen gående leksaksgris.

Jag hade lite otur för att jag var tvungen att reperera en gitarr och jag ville se till att det gick som det skulle, så jag lämnade in den i en musikbutik. Detta kostade 500 kronor. De sista 600 kronorna gick på pizza och Mcdonalds. Jag ångrar ingenting. Men mitt tips för att sköta ditt ekonomi är att låta bli att impulsköpa saker och ting. Stanna upp och tänk en stund, behöver jag verkligen det här? Till exempel var jag otroligt nära på att köpa en gående leksaksminigris häromdagen (walking toy pig) som jag tyckte var otroligt söt. Liksom hur ofta ser man en liten söt gris gå runt och nuffa samtidigt som den ler? Inte alls ofta. Jag ville ha den här söta grisen. Problemet var att den här grisen skulle kosta mig 200 kr så jag bestämde mig för att chilla och vänta lite. Jag sa till mig själv att om jag fortfarande ville ha grisen dagen efter så kunde jag köpa den. Än så länge så äger jag ingen gående leksaksgris.

  • Carl Reynolds