03 dec 2014 19:49

23 jan 2015 15:55

Carlsson (C): Såg inga chanser till lösning

SKARABORG: Nyval efter regeringskris

Riksdagsledamoten Ulrika Carlsson tycker att den uppkomna regeringskrisen är tragisk och anser inte att Centerpartiet har någon skuld till att blocköverskridande samarbeten aldrig kom till.
– Löfven har valt att föra en politik som går i tvärs med våra hjärtefrågor, säger Carlsson till SLA.

Ulrika Carlsson (c) tycker att dagens händelser i riksdagen är beklagansvärda.

– Det är ett lurigt läge nu. Jag kan tycka att det är tragiskt att det går såhär långt och att man inte har lyckats att få ett bättre stöd för sin budget. Löfven har velat för mycket fram och tillbaka, som när han bröt skolöverenskommelsen, säger Carlsson.

Men hon ser även en viss spänning i den nya situationen.

– Det ska bli väldigt spännande att se vart det här leder. Det har ju inte skett nyval på 56 år. Det är en dyr aktivitet men jag räds inte en ny valrörelse. Samtidigt är jag orolig att man spelar SD i händerna och att valet kommer att gynna dem, säger Carlsson.

Centerpartiet är att av partierna som Socialdemokraterna uttryckt att de vill samarbeta med. Varför har ni valt att avstå detta?

– På fråga efter fråga som landsbygden och jobb för unga så har de presenterat en politik som går på tvärs med våra hjärtefrågor. Jag förstår inte hur man kan tro att vi ska komma springande då. Vi har valt att vara öppna, tydliga och transparanta i vad vi står för.

Vad hade krävts för att ni skulle samarbeta?

Det måste vara mer som förenar än som skiljer, att politiken ligger närmare varandra. Att man inte har tillväxt och valfrihetsfientliga förslag, inte en massa skatter som kommer att drabba landsbygden.

Ulrika Carlsson (c) tycker att dagens händelser i riksdagen är beklagansvärda.

– Det är ett lurigt läge nu. Jag kan tycka att det är tragiskt att det går såhär långt och att man inte har lyckats att få ett bättre stöd för sin budget. Löfven har velat för mycket fram och tillbaka, som när han bröt skolöverenskommelsen, säger Carlsson.

Men hon ser även en viss spänning i den nya situationen.

– Det ska bli väldigt spännande att se vart det här leder. Det har ju inte skett nyval på 56 år. Det är en dyr aktivitet men jag räds inte en ny valrörelse. Samtidigt är jag orolig att man spelar SD i händerna och att valet kommer att gynna dem, säger Carlsson.

Centerpartiet är att av partierna som Socialdemokraterna uttryckt att de vill samarbeta med. Varför har ni valt att avstå detta?

– På fråga efter fråga som landsbygden och jobb för unga så har de presenterat en politik som går på tvärs med våra hjärtefrågor. Jag förstår inte hur man kan tro att vi ska komma springande då. Vi har valt att vara öppna, tydliga och transparanta i vad vi står för.

Vad hade krävts för att ni skulle samarbeta?

Det måste vara mer som förenar än som skiljer, att politiken ligger närmare varandra. Att man inte har tillväxt och valfrihetsfientliga förslag, inte en massa skatter som kommer att drabba landsbygden.