04 dec 2014 18:00

23 jan 2015 15:55

Foto: Petra Lundgren

Lyser upp vintermörkret

När mörkret faller vaknar ljusinstallationerna i Skövde centrum till liv. Där finns träd som glimmar som guld. Stora runda lysande bollar. Och turistbyrån som smyckats till pepparkakshus.
– Det lyser upp och sprider glädje, speciellt nu när det är så mörkt, tycker Sylvia Pombo.

Det är december och mörkret är påtagligt så här års. Snön lyser med sin frånvaro men olika ljusinstallationer i Skövde centrum livar upp. SLA begav sig ut med kameran vid 16-tiden och då var också spanskläraren Sylvia Pombo ute för att fotografera i Kyrkparken.

– Jag gillar att samla på bilder. Jag skickar dem till min familj i Spanien, Kanada och Florida, berättar hon.

Sprider glädje

Hon öser lovord över ljusinstallationerna.

– Jag älskar dem. De är jättefina. De lyser upp och sprider glädje, speciellt nu när det är så mörkt.

Ljusinstallationerna hör till Stad i ljus som blivit en tradition i Skövde. Tidigare år har Stad i ljus varit i mitten av november. I år är inte arrangemanget på en speciell dag utan i stället en del av Jul i Skövde.

De olika ljusinstallationerna har enligt Skövde kommuns hemsida tänts allt eftersom de monterats och lyser nu upp Skövde tillsammans med andra ljusdekorationer så här inför jul. Till exempel har den stora resliga julgranen på torget pyntats rejält.

Det är december och mörkret är påtagligt så här års. Snön lyser med sin frånvaro men olika ljusinstallationer i Skövde centrum livar upp. SLA begav sig ut med kameran vid 16-tiden och då var också spanskläraren Sylvia Pombo ute för att fotografera i Kyrkparken.

– Jag gillar att samla på bilder. Jag skickar dem till min familj i Spanien, Kanada och Florida, berättar hon.

Sprider glädje

Hon öser lovord över ljusinstallationerna.

– Jag älskar dem. De är jättefina. De lyser upp och sprider glädje, speciellt nu när det är så mörkt.

Ljusinstallationerna hör till Stad i ljus som blivit en tradition i Skövde. Tidigare år har Stad i ljus varit i mitten av november. I år är inte arrangemanget på en speciell dag utan i stället en del av Jul i Skövde.

De olika ljusinstallationerna har enligt Skövde kommuns hemsida tänts allt eftersom de monterats och lyser nu upp Skövde tillsammans med andra ljusdekorationer så här inför jul. Till exempel har den stora resliga julgranen på torget pyntats rejält.