05 dec 2014 16:05

07 jan 2015 10:03

Bajs på kött efter stress på slakteri

Efter slakteribranden i Skövde togs en del av slakten över av Scan i Linköping. Där fick de så mycket att göra att de inte klarade av att slakta rent. Kött med fekalier kan ha nått konsumenter.

Scan ökade takten när de fick ta över en del av slakten från Skövde. Dessutom fick slaktare stå vid andra positioner än de var vana vid.

Stressen och nya arbetsuppgifter gjorde att man inte klarade av att slakta rent. Det skriver Corren i Linköping.

Malin Engdahl, enhetschef på Livsmedelsverket, säger till tidningen att om det går för fort vid urtagningen så kan man få tarminnehåll på köttet. Verket har noterat 18 rapporter om avföringskontaminerat kött och majoriteten har att göra med slakten som övertogs från Skövde.

Malin Engdahl menar att det finns en risk att köttet har nått konsumenter och att det kan finnas risk för ehec- och salmonellasmitta.

Scan själva går däremot ut i ett mejl och säger att det inte har påverkat matsäkerheten samt att säkerhetssystemen på företaget fångar upp den här typen av avvikelser.

Scan ökade takten när de fick ta över en del av slakten från Skövde. Dessutom fick slaktare stå vid andra positioner än de var vana vid.

Stressen och nya arbetsuppgifter gjorde att man inte klarade av att slakta rent. Det skriver Corren i Linköping.

Malin Engdahl, enhetschef på Livsmedelsverket, säger till tidningen att om det går för fort vid urtagningen så kan man få tarminnehåll på köttet. Verket har noterat 18 rapporter om avföringskontaminerat kött och majoriteten har att göra med slakten som övertogs från Skövde.

Malin Engdahl menar att det finns en risk att köttet har nått konsumenter och att det kan finnas risk för ehec- och salmonellasmitta.

Scan själva går däremot ut i ett mejl och säger att det inte har påverkat matsäkerheten samt att säkerhetssystemen på företaget fångar upp den här typen av avvikelser.