05 dec 2014 10:00

23 jan 2015 15:55

Samma kandidater på valsedeln i extravalet

Moderaternas ordförande i Skaraborg, Tord Gustafsson, tror att det blir samma valsedel vid extravalet i mars som vid valet till riksdagen i september.

– Det är det troliga, men vi ska diskutera frågan först. Vi har ett förbundsstyrelsemöte på måndag och har ett extra lunchmöte redan på söndag, säger Gustafsson.

Beskedet om extravalet innebär att partidistrikten på nytt kommer att mobilisera sina valorganisationer. ”Supervalåret” blir extra långt.

– Vi får sjösätta organisationen med ganska kort varsel. Det kanske inte blir lika mycket valaffischering på grund av tjälen eller valstuga på torget. Vi får försöka nå ut till väljarna via media och med dörrknackning, säger Gustafsson.

S är taggade

Samma besked om valsedeln kommer från Socialdemokraterna. Tillförordnade distriktsordföranden Carina Ohlsson säger det blir samma valsedel med talmannen Urban Ahlin i toppen.

– Vi är taggade för att göra en ny valrörelse efter det fruktansvärda spel Sverigedemokraterna utsatt Sverige för, säger hon.

Extravalet betyder också en chans till revansch för vissa. Skövdes Anders G Johansson stod som nummer 3 på Moderaternas lista, men när partiet tappade ett mandat blev han snuvad på en riksdagsplats. Gör M ett bättre val nu kan han bli aktuell.

– Jag kandiderar igen och det blir ett annat läge nu än i höstas. Stefan Löfven är fjättrad till Miljöpartiet och jag tror en tydligare valrörelse gynnar Alliansen, kommenterar han.

Planeringsarbetet och förberedelserna för att genomföra extravalet har dragit i gång ute i kommunerna. Martin Odenö (M) är tillträdande ordförande i valnämnden i Skövde. Ett planeringsmöte är inplanerat till 21 januari, men förberedelserna börjar redan nu.

Det handlar om att säkerställa tillgången till vallokaler och valarbetare.

– Samtidigt har vi det mesta av organisationen intakt och det blir lite som att dra ut på turné med en fast teaterföreställning. Efter några repetitioner sitter det där igen. Nu är det dessutom ett val och det blir lite lättare att administrera. Det blir betydligt färre röster att räkna. En utmaning blir att hålla uppe valdeltagandet, säger Odenö.

– Det är det troliga, men vi ska diskutera frågan först. Vi har ett förbundsstyrelsemöte på måndag och har ett extra lunchmöte redan på söndag, säger Gustafsson.

Beskedet om extravalet innebär att partidistrikten på nytt kommer att mobilisera sina valorganisationer. ”Supervalåret” blir extra långt.

– Vi får sjösätta organisationen med ganska kort varsel. Det kanske inte blir lika mycket valaffischering på grund av tjälen eller valstuga på torget. Vi får försöka nå ut till väljarna via media och med dörrknackning, säger Gustafsson.

S är taggade

Samma besked om valsedeln kommer från Socialdemokraterna. Tillförordnade distriktsordföranden Carina Ohlsson säger det blir samma valsedel med talmannen Urban Ahlin i toppen.

– Vi är taggade för att göra en ny valrörelse efter det fruktansvärda spel Sverigedemokraterna utsatt Sverige för, säger hon.

Extravalet betyder också en chans till revansch för vissa. Skövdes Anders G Johansson stod som nummer 3 på Moderaternas lista, men när partiet tappade ett mandat blev han snuvad på en riksdagsplats. Gör M ett bättre val nu kan han bli aktuell.

– Jag kandiderar igen och det blir ett annat läge nu än i höstas. Stefan Löfven är fjättrad till Miljöpartiet och jag tror en tydligare valrörelse gynnar Alliansen, kommenterar han.

Planeringsarbetet och förberedelserna för att genomföra extravalet har dragit i gång ute i kommunerna. Martin Odenö (M) är tillträdande ordförande i valnämnden i Skövde. Ett planeringsmöte är inplanerat till 21 januari, men förberedelserna börjar redan nu.

Det handlar om att säkerställa tillgången till vallokaler och valarbetare.

– Samtidigt har vi det mesta av organisationen intakt och det blir lite som att dra ut på turné med en fast teaterföreställning. Efter några repetitioner sitter det där igen. Nu är det dessutom ett val och det blir lite lättare att administrera. Det blir betydligt färre röster att räkna. En utmaning blir att hålla uppe valdeltagandet, säger Odenö.