05 dec 2014 04:00

23 jan 2015 15:55

Sena tidningar och digital kalender

LÄSAROMBUDET

Kom tidningen sent i dag, eller kanske inte alls? Många läsare har under veckan hört av sig med klagomål på just detta. Orsaken är att vår distributör Tidningstjänst AB lagt om utdelningsdistrikten i Skövde.

Från och med i måndags har tidningsbuden alltså fått nya områden att dela ut tidningar i, och detta gör att det kan bli förseningar i början. Men Peter Ehn, regionchef på Tidningstjänst, hoppas och tror att problemen ska vara avhjälpta senast i början på nästa vecka.

– Vi har redan i dag (läs i går, torsdag) halverat reklamationerna sedan i måndags men det är fortfarande vissa områden där vi inte är i tid ännu. Där försöker vi nu ta reda på varför det är så. Men precis som med alla som är nya på jobbet, kan det ta ett tag innan man lär sig de nya turerna och hittar överallt, säger Peter Ehn.

Han hoppas att tidningsläsarna har förståelse för eventuella inkörningsproblem och försäkrar att allt ska fungera som vanligt snart igen.

Om tidningen kommer senare än vanligt kan det också bero på att den som förut haft sin bostad i början på utdelningsturen nu kan ha hamnat i slutet på turen och därför inte får tidningen på den tid man är van. Men det är det inte så mycket att göra åt, tyvärr.

Att SLA:s julkalender bara finns på vår webbsida sla.se har upprört flera läsare som menar att de inte kan vara med på dragningarna eftersom de inte har tillgång till en dator. Jag bollar frågan vidare till vår marknadschef Emma Karlsson.

– Den senaste julkalendern, då i form av en papperskalender, hade vi 2007, så det är några år sedan. I år har vi valt att satsa på en digital kalender som är anpassad till en bredare målgrupp. Vi har ju prenumeranter som bara har tidningen i datorn också, säger hon och tillägger att julkalendern redan har blivit väldigt populär. De två första dagarna var det över 1 000 personer som skickade in svar till SLA.

Vad gör man om man inte har någon dator då?

– Man kan ju gå till biblioteket, eller något annat ställe där det finns datorer att låna för allmänheten. Eller också kanske man kan be någon anhörig eller bekant om hjälp.

Emma Karlsson vill också poängtera att den digitala kalendern är ett test och att det kommer att göras en utvärdering för att se hur man ska gå vidare nästa år.

Boken Skövde förr och nu har, som ni kanske sett, blivit färdig i dagarna. Den är en sammanställning av SLA:s populära artikelserie med samma namn och vi har fått många önskemål om att ge ut artiklarna i bokform. Nu är en första upplaga i 2 000 exemplar tryckt och den som vill köpa den ska passa på nu på söndag då SLA har extraöppet mellan kl 12 och 15. Finns det några exemplar kvar efteråt, fortsätter försäljningen även nästa vecka. Men det gäller nog att vara tidigt ute, för med tanke på det stora intresset kan de ta slut snabbt.

En trevlig helg önskar jag alla läsare och tar ni en promenad så glöm för all del inte att ta på reflexen!

Från och med i måndags har tidningsbuden alltså fått nya områden att dela ut tidningar i, och detta gör att det kan bli förseningar i början. Men Peter Ehn, regionchef på Tidningstjänst, hoppas och tror att problemen ska vara avhjälpta senast i början på nästa vecka.

– Vi har redan i dag (läs i går, torsdag) halverat reklamationerna sedan i måndags men det är fortfarande vissa områden där vi inte är i tid ännu. Där försöker vi nu ta reda på varför det är så. Men precis som med alla som är nya på jobbet, kan det ta ett tag innan man lär sig de nya turerna och hittar överallt, säger Peter Ehn.

Han hoppas att tidningsläsarna har förståelse för eventuella inkörningsproblem och försäkrar att allt ska fungera som vanligt snart igen.

Om tidningen kommer senare än vanligt kan det också bero på att den som förut haft sin bostad i början på utdelningsturen nu kan ha hamnat i slutet på turen och därför inte får tidningen på den tid man är van. Men det är det inte så mycket att göra åt, tyvärr.

Att SLA:s julkalender bara finns på vår webbsida sla.se har upprört flera läsare som menar att de inte kan vara med på dragningarna eftersom de inte har tillgång till en dator. Jag bollar frågan vidare till vår marknadschef Emma Karlsson.

– Den senaste julkalendern, då i form av en papperskalender, hade vi 2007, så det är några år sedan. I år har vi valt att satsa på en digital kalender som är anpassad till en bredare målgrupp. Vi har ju prenumeranter som bara har tidningen i datorn också, säger hon och tillägger att julkalendern redan har blivit väldigt populär. De två första dagarna var det över 1 000 personer som skickade in svar till SLA.

Vad gör man om man inte har någon dator då?

– Man kan ju gå till biblioteket, eller något annat ställe där det finns datorer att låna för allmänheten. Eller också kanske man kan be någon anhörig eller bekant om hjälp.

Emma Karlsson vill också poängtera att den digitala kalendern är ett test och att det kommer att göras en utvärdering för att se hur man ska gå vidare nästa år.

Boken Skövde förr och nu har, som ni kanske sett, blivit färdig i dagarna. Den är en sammanställning av SLA:s populära artikelserie med samma namn och vi har fått många önskemål om att ge ut artiklarna i bokform. Nu är en första upplaga i 2 000 exemplar tryckt och den som vill köpa den ska passa på nu på söndag då SLA har extraöppet mellan kl 12 och 15. Finns det några exemplar kvar efteråt, fortsätter försäljningen även nästa vecka. Men det gäller nog att vara tidigt ute, för med tanke på det stora intresset kan de ta slut snabbt.

En trevlig helg önskar jag alla läsare och tar ni en promenad så glöm för all del inte att ta på reflexen!

  • Annica Henriksson

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.