08 dec 2014 10:00

23 jan 2015 15:17

Ungdomsvärldsmästare i filateli

17-åriga Mathilda Larsson från Skövde kan titulera sig ungdomsvärldsmästare i filateli. Hon har varit med i en världsutställning i Malaysia med In the magic world of Harry Potter. I fredags fick hon reda på att hon vunnit Grand Prix Malaysia 2014 Best youth award. Priset, en inramad Wau bulan (drake) i silver, togs emot av Sveriges kommissarie Bengt Bengtsson.

– Jag har illustrerat första boken om Harry Potter med olika filatelistmaterial, det kan vara frimärken, stämplar eller olika saker som har med post att göra. Texten är på engelska för att man ska kunna ta till sig den internationellt, berättar Mathilda Larsson för SLA.

Hennes utställning består av 64 A4-blad.

– Jag har jobbat med det här från och till sedan 2008 när jag var elva år.

Se bilder på Mathildas arbete här

17-åriga Mathilda Larsson från Skövde kan titulera sig ungdomsvärldsmästare i filateli. Hon har varit med i en världsutställning i Malaysia med In the magic world of Harry Potter. I fredags fick hon reda på att hon vunnit Grand Prix Malaysia 2014 Best youth award. Priset, en inramad Wau bulan (drake) i silver, togs emot av Sveriges kommissarie Bengt Bengtsson.

– Jag har illustrerat första boken om Harry Potter med olika filatelistmaterial, det kan vara frimärken, stämplar eller olika saker som har med post att göra. Texten är på engelska för att man ska kunna ta till sig den internationellt, berättar Mathilda Larsson för SLA.

Hennes utställning består av 64 A4-blad.

– Jag har jobbat med det här från och till sedan 2008 när jag var elva år.

Se bilder på Mathildas arbete här