10 dec 2014 16:00

23 jan 2015 15:17

Karlsborgsbo döms i narkotikahärva

Tre män, varav en från Karlsborg, har dömts för narkotikabrott – de ska på olika sätt ha varit inblandade i amfetaminaffärer. Karlsborgsbon och ytterligare en man döms till fängelse.

De tre männen är hemmahörande på olika orter, en av dem är en 52-årig man från Karlsborg. Hela ärendet handlar om amfetamin och om hur narkotikan bytt ägare. Vid en husrannsakan i maj hos en man i Mariestadstrakten, som redan är dömd i ärendet, men som har överklagat till hovrätten, hittade polisen 480 gram amfetamin. En av de nu dömda männen har enligt domstolen sålt narkotikan till honom.

Karlsborgsbon åtalades misstänkt för narkotikabrott. Han ansågs delaktig i brottet genom att ha planerat och haft telefonkontakt med de övriga gärningsmännen. Han ska också ha förmedlat tidpunkt och plats för överlåtelse av narkotikapartiet.

När domen mot de tre männen på onsdagen meddelades vid Skaraborgs tingsrätt framgår att tingsrätten anser att Karlsborgsbons medverkan har varit väsentlig för gärningens genomförande och att han har främjat gärningen. Han har förnekat brott men döms till tio månaders fängelse.

De två andra männen döms för grovt narkotikabrott till fängelse i ett år och två månader, respektive skyddstillsyn för tre fall av narkotikabrott.

De tre männen är hemmahörande på olika orter, en av dem är en 52-årig man från Karlsborg. Hela ärendet handlar om amfetamin och om hur narkotikan bytt ägare. Vid en husrannsakan i maj hos en man i Mariestadstrakten, som redan är dömd i ärendet, men som har överklagat till hovrätten, hittade polisen 480 gram amfetamin. En av de nu dömda männen har enligt domstolen sålt narkotikan till honom.

Karlsborgsbon åtalades misstänkt för narkotikabrott. Han ansågs delaktig i brottet genom att ha planerat och haft telefonkontakt med de övriga gärningsmännen. Han ska också ha förmedlat tidpunkt och plats för överlåtelse av narkotikapartiet.

När domen mot de tre männen på onsdagen meddelades vid Skaraborgs tingsrätt framgår att tingsrätten anser att Karlsborgsbons medverkan har varit väsentlig för gärningens genomförande och att han har främjat gärningen. Han har förnekat brott men döms till tio månaders fängelse.

De två andra männen döms för grovt narkotikabrott till fängelse i ett år och två månader, respektive skyddstillsyn för tre fall av narkotikabrott.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.