10 dec 2014 22:00

23 jan 2015 15:55

Foto: Rikard Jansson

Nobla läckerheter på Kavelbro

Läckerheterna avlöste varandra när hemvården bjöds på Nobelmiddag på Kavelbrogymnasiets matsal.

Tvåorna på restaurang- och livsmedelsprogrammet stod för serveringen och skötte det med bravur.

Laxtårta på kavringsbotten med stenbitsrom. Helstekt fläskfilé med pepparsås och morotssymfoni och duschessepotatis. Pannacotta i två lager och marinerade bär. Det frestade kommunens kockar och kavelbrogymnasiets restaurangelever med.

Helt identisk med menyn för den riktiga nobelmiddagen kunde den omöjligt vara. Den riktiga nobelmiddagen drog i gång först senare på kvällen och fram tills dess var menyn som vanligt hemlig.

– Vår meny är anpassad för äldre, lite av deras favoritmat, säger Helena Gustavsson på måltidsavdelningen, som själv deltog under middagen.

Det 50-talet matgästerna lovordade maten. För de inom äldrevården och hemtjänstensom inte kunde ta sig till Kavelbrogymnasiets matsal blev det hemleverans.

– Det här är ett tillfälle för oss att visa upp våra kök. Det är roligt med så mycket uppskattning.

Hemvården fick även trerätters under matfestivalen. Tredje tillfället blir inför nyår den 30 december.

Tvåorna på restaurang- och livsmedelsprogrammet stod för serveringen och skötte det med bravur.

Laxtårta på kavringsbotten med stenbitsrom. Helstekt fläskfilé med pepparsås och morotssymfoni och duschessepotatis. Pannacotta i två lager och marinerade bär. Det frestade kommunens kockar och kavelbrogymnasiets restaurangelever med.

Helt identisk med menyn för den riktiga nobelmiddagen kunde den omöjligt vara. Den riktiga nobelmiddagen drog i gång först senare på kvällen och fram tills dess var menyn som vanligt hemlig.

– Vår meny är anpassad för äldre, lite av deras favoritmat, säger Helena Gustavsson på måltidsavdelningen, som själv deltog under middagen.

Det 50-talet matgästerna lovordade maten. För de inom äldrevården och hemtjänstensom inte kunde ta sig till Kavelbrogymnasiets matsal blev det hemleverans.

– Det här är ett tillfälle för oss att visa upp våra kök. Det är roligt med så mycket uppskattning.

Hemvården fick även trerätters under matfestivalen. Tredje tillfället blir inför nyår den 30 december.

  • Rikard Jansson