11 dec 2014 16:15

23 jan 2015 15:17

Misstänks för grovt vållande till annans död

En 23-årig man åtalas misstänkt för grovt vållande till annans död – mannen körde i hög hastighet på en gående i Tibro kommun. Han misstänks också för grovt rattfylleri och för att ha smitit ifrån olycksplatsen.

23-åringen körde, enligt uppgifter i åtalet, i hög hastighet på en gångtrafikant som gick på länsväg 201, inom Tibro kommun, en natt i juni i år. Mannen åtalas nu misstänkt för grovt vållande till annans död. Åklagaren anser att brottet är grovt eftersom mannen varit alkoholpåverkad trots att det krävs särskild uppmärksamhet när man kör bil. Han åtalas också misstänkt för grovt rattfyller då han hade en alkoholkoncentration på 1,72 promille i utandningsluften efter färden.

Åklagaren rubricerar brottet som grovt eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att mannen orsakade en trafikolycka med dödlig utgång.

Efter att 23-åringen kört på gångtrafikanten lämnade han olycksplatsen. Åklagaren hävdar att han märkt kollisionen men ändå avvikit och därför åtalas han också misstänkt för obehörigt avvikande från olycksplatsen.

Enligt uppgifter i åtalet erkänner mannen gärningarna.

23-åringen körde, enligt uppgifter i åtalet, i hög hastighet på en gångtrafikant som gick på länsväg 201, inom Tibro kommun, en natt i juni i år. Mannen åtalas nu misstänkt för grovt vållande till annans död. Åklagaren anser att brottet är grovt eftersom mannen varit alkoholpåverkad trots att det krävs särskild uppmärksamhet när man kör bil. Han åtalas också misstänkt för grovt rattfyller då han hade en alkoholkoncentration på 1,72 promille i utandningsluften efter färden.

Åklagaren rubricerar brottet som grovt eftersom körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten genom att mannen orsakade en trafikolycka med dödlig utgång.

Efter att 23-åringen kört på gångtrafikanten lämnade han olycksplatsen. Åklagaren hävdar att han märkt kollisionen men ändå avvikit och därför åtalas han också misstänkt för obehörigt avvikande från olycksplatsen.

Enligt uppgifter i åtalet erkänner mannen gärningarna.